Orijentacija kuhinje je – transmediteranska – a svaka namirnica tretirana je na poseban način uz minimalno dodavanje začina. Glavni chef Goran Sertić, koji je došao iz Noela, a radio je i s istaknutim kulinarskim znalcem Dinom Galvagnom, svježe sezonske namirnice spaja u nova i zanimljiva jela. U redovitoj ponudi Pomeríja je tzv. S-meni, a riječ je o bistro varijanti gableca koji nudi izbor između dva jela. Takav kreativan i ukusan obrok, uz čašu vina, stoji 70 kuna po osobi. Veći dio menija bistroa Pomerí čine riblja jela, a domaći kruh i tjestenine koje kuhari ručno izrađuju – poseban su doživljaj.
Vinari – sudionici Vina uz žlicu
Uz inovativna i maštovito prezentirana jela i deserte, gosti mogu birati između kvalitetnih i vrhunskih etiketa vina iz bogate ponude hrvatskih i svjetskih vinarija.

Tuna tartar – sa cvijetom
Neki kažu ‘tatar’, a neki, pa i u Pomeríju ‘tartar’, ali u narednom slijedu nije bila riječ o goveđem bifteku nego Tuna tartaru, koji je izvrsno pratio Režekov as s Plešivice, Pinot crni 2017. O ‘tataru’ i ‘tartaru’ među uzvanicima se razvila živahna rasprava, da bi se na kraju došlo do zaključka da je pravilno i jedno i drugo.

Kristina Pinkert s vinom iznenađenja: Rkaciteli
Iz Dalmacijavina, kompanije koja se nakon duge agonije digla iz pepela, na stol je uz Sipu s bobom, melisom i špekom stigao Merlot barrique 2015, a predstavila ga je enologinja Kristina Pinkert, odnedavno voditeljica vinarije Dalmacijavina u Drnišu. Ona se odlučila na hrabar potez, ostavivši uhodan obiteljski vinski biznis u Baranji, i posvetila se razvoju novih i njegovanju starih etiketa Dalmacijavina. Tako je, kao iznenađenje večeri, natočeno hrvatsko vino poznate gruzijske sorte Rkaciteli 2018 što je bilo prava senzacija. Ambicioznu enologinju u potpunosti podržava nova uprava Dalmacijavina, čiji je predstavnik Ivan Kuštra također nazočio promociji, najavivši dio toga što možemo očekivati u bocama sa sunčanog juga.

Domaćini i organizatori: Mustafa Topčagić, chef Goran Sertić, Renata Cisar, Ribafish i Sergej Bulić,vlasnik Pomerija i pobjednički Naš brudet i Pošip
Mnogi iz generacije današnjih pedesetgodišnjaka i šezdesetgodišnjaka u svoje su vrijeme slušali grupu Deep Purple. Sada je došla prilika i za kušanje istoimenog deserta, po hrvatski: Duboko ljubičasto (cikla, suha šljiva, zeleni čaj, crumble), a dodatno su ga ‘zasladili’ vrhunskim Tramincem 2017 iz Iločkih podruma.
FAMA / Foto: Julio Frangen



