Vino: Wine bar s ljubavlju

Eventom ‘Vino & Dino: Cow & Chicken’ otvorena je proljetno/ljetna sezona u zagrebačkome wine baru Vino na Malešnici, čiji su vlasnici supružnici Iva Vrgoč i Dubravko Francišković.
Vino wine bar-Dubravko i Iva Vrgoč, Dino GalvagnoNova sezona popraćena je osvježenom listom vina, piva i koktela, te uz već dobro poznate plate pršuta i sira te tostirane piadine koje su hit svakodnevne ponude. Predstavljena je i posebna ponuda hrane koju će spravljati i posluživati svake nedjelje pod nazivom ‘Cow & Chicken’. Radi se o roast beef sendvičima i chicken salad sendvičima u čijem im je osmišljavanju pomogao prijatelj i chef Dino Galvagno.

Roast beef sendvič sastoji se od domaćeg senfa s kruškom, mikrozelenja od kresa, pečenog ramsteka ili roast beefa, mladog luka i cheddar sira. Chicken salad sendvič sastoji se od pesta od sušenih rajčica, svježih cherry rajčica, maslina, kapara, pečene piletine i bosiljka. U osmišljavanju su tražili svjež, domaći proizvod koji je originalan, slastan i koji je nadogradnja postojećoj ponudi.

Vino-chicken & cow‘Naš moto je hrana rađena s ljubavlju. Sve što radimo je s ljubavlju. Ako slažemo plate, piadine, kavu ili nove sendviče, želimo da ljudi osjete kako to nije sterilno izbačen proizvod. Mislimo da oni to i prepoznaju. Naša lista sastoji se od sedamdesetak etiketa od kojih je polovica na čašu. Lista je složena na način da se za svakoga nađe nešto. Svaki gost je individua za sebe i tako svakom pristupamo, želeći zaista da svakom od njih nadmašimo očekivanja. Lista koktela mijenja se, također, uz vinsku, ovisno o sezoni. Velika terasa okružena je aromatičnim biljkama, s prvim mrakom pale se svjećice po čitavoj terasi i lokalu, u pozadini uvijek svira bossa nova ili jazz. Posvetili smo se detaljima kako ponudom tako i u stvaranju atmosfere i to je ono što nas pozicionira stepenicu iznad. Ispod loga Vino jasno stoji natpis: wine – coffee cocktails – food – smiles. Suprug i ja dugi niz godina radili smo na kruzerima i htjeli smo podignuti ljestvicu kvalitete koja se nudi u Zagrebu. Znanje, volja i strast prema ovome poslu i onome što imamo za ponuditi razlikuju nas od drugih’, rekla je vlasnica Iva Vrgoč.

P. R. / Foto: Julio Frangen


Pročitajte još: Ivan i Doris Srpek: Bornstein Wine Bar


 

Tagged: , , , , , , , , , , ,