Više od 1500 ljubitelja na 6. Whisky Fairu

Završilo je 6. izdanje Whisky Faira Zagreb koje je u Plaza Event Centru okupilo više od 1500 zaljubljenika u whisky i onih koji su to postali nakon što su imali priliku probati više od 150 vrsta ovog žestokog alkoholnog pića. Moglo se isprobati čak 23 whiskyja koji inače nisu u ponudi u Hrvatskoj.Ljubitelje Game of Thrones razveselila su čak tri whiskyja iz GoT edicije, dok su zaljubljenici u dimne note uživali u pet whiskyja destilerije Bruichladdich. Svi koji vole slatke sherry note mogli su isprobati dva klasika iz svijeta školskih maltova, a u ponudi je bilo i nekoliko whiskyja koje su kritičari proglasili predvodnicima novog vala, a danas su već klasici (Compass Box Spice Tree Blended Malt, Benromach 10 YO i Kilkerran Glengyle 12 YO).

Održano je pet whisky radionica. Uvod u škotski whisky održan je u dva termina za sve one koji su željeli isprobati i naučiti više o whiskyjima iz njihove domovine Škotske. Na veselje fanova, radionicu je održao i Billy Abbott, vrhunski whisky stručnjak i ambasador svjetski poznate stranice The Whisky Exchange.

Osim whiskyja kušale su se Aura i Nimco rakije, likeri i ginovi

Posjetitelji su mogli isprobati ponudu Fine spirits zone u kojoj su mogli pronaći izbor vrhunskih ginova, votka, likera, vinjaka i rakija te gin koktela Aura. Na sajmu je gostovao i Old Pilot’s, hrvatski craft gin, dobitnik međunarodnih nagrada za kvalitetu.

Središnji događaj bila je Aukcija otvorenih boca tijekom koje su se posjetitelji mogli nadmetati za otvorene boce vrhunskih whiskyja i konačno nabaviti toliko željenu bocu za svoj kućni bar. Dva dana sajma zaokružio je ekskluziv akustik nastup grupe Vatra.

U šest godina postojanja Whisky Fair je okupio široku bazu ljubitelja whiskyja i postao mjesto za okupljanje, druženje i zajedničko uživanje u ovom vrhunskom piću. Rast broja posjetitelja svake godine dokazuje da Hrvati sve više vole whisky.

L. C.


Tagged: , , , , , , , , , ,