Vlatko Stefanovski predstavio album Seir

U Malom pogonu zagrebačke Tvornice kulture službeno je predstavljen album ‘Seir’ legendarnog glazbenika Vlatka Stefanovskog.Vlatko StefanovskiOd posljednjeg Vlatkovog kantautorskog albuma ‘Kula od karti’ prošlo je 11 godina, zbog čega ‘Seir’ ima posebno značenje u njegovoj karijeri. Na albumu se nalazi 10 novih pjesama, a Stefanovski se pobrinuo za tekst, glazbu, produkciju i aranžman svake od njih.

Na predstavljanju albuma bilo je prisutno tridesetak predstavnika medija, Vlatkovih prijatelja i glazbenika. Prisutnima su o novome albumu govorili glazbeni kritičar Hrvoje Horvat i direktor Croatia Recordsa Želimir Babogredac. Nakon uvodnih riječi, idućih pola sata pričao je i pjevao sam Stefanovski. Vlatko je odsvirao četiri pjesme s novog albuma: ‘Fokusiram i zumiram’, ‘Fosforna mesečina’, ‘Seir’ i ‘Deca na sonceto’.

‘Seir je vjerojatno turcizam koji označava stanje duha i tijela, kada recimo sjedite u nekom kafiću i kada posmatrate svijet oko sebe, a ne uzimate previše učešća u tom svijetu, niste previše aktivni, samo postojite, samo jeste, niste ambiciozni, niste gnjevni, niste nervozni, jednostavno ‘zenirate’ na neki način i meni je to veoma zanimljiva disciplina. Jer mi na Balkanu obično više volimo da gledamo tuđa posla nego svoja. Mi u Makedoniji to često radimo, umjesto da uzmemo motiku i kopamo, radimo, mi samo promatramo, gledamo i komentiramo kako drugi rade. Recimo da je Seir jedno stanje ravnodušnosti’, objasnio je okupljenima Vlatko Stefanovski.

U sklopu novog ugovora s Croatia Recordsom, uz album ‘Seir’, sve stare snimke Vlatka Stefanovskog postat će dostupne preko iTunesa u cijelome svijetu, a uskoro je planirana i koncertna promocija albuma s bandom u punom sastavu.

Croatia Records

Pročitajte još: Vlatko Stefanovski: Novi album Seir

Tagged: , , , , , , , , , , , ,