Vodič za ljubav i borbu protiv kapitalizma

U Kleti, revitaliziranom prostoru nasuprot zagrebačkog Britanskog trga, namijenjenom održavanju različitih kulturnih događanja od srpnja do kraja kolovoza održavale su se besplatne projekcije nagrađivanih dokumentaraca iz distribucijske riznice Restarta te svježeg KineDok kataloga.

Ovoga petka, 1. rujna, ako to vremenske prilike dopuste, održat će se finale posjećenog programa ‘Doksi u kleti’ uz projekciju filma ‘Vodič za ljubav i borbu protiv kapitalizma’.

Kako se opustiti u mirovini kad se treba boriti protiv kapitalizma glavna je dvojba filma o bračnom paru francuskih sociologa poznatih po svojim istraživanjima društvenih nejednakosti i fenomena ultra-bogatih. Njihova ljubav traje duže od pedeset godina i veći dio tog vremena radili su zajedno u prestižnom Nacionalnom centru za znanstvena istraživanja, sve dok se prije 15 godina nisu umirovili kako bi uživali u dobrom, mirnom životu u pariškom predgrađu. Ipak pravi odmor okorjelih aktivista morat će još malo pričekati jer u francuskoj prijestolnici svako malo izbijaju prosvjedi.

R. P. / Foto: Promo


Tagged: , , , , , , , , , , ,