Volim život: Žutelijina nova knjiga o Sandri Paović

U zagrebačkoj Laubi okupilo se mnoštvo uzvanika koji su sa zanimanjem pratili predstavljanje knjige Sandra Paović ‘Volim život’ autora Željka Žutelije.

Uvodnim govorom uglednim se uzvanicima obratio prof. dr. Damir Eljuga, filantrop i predsjednik Hrvatske lige protiv raka. Nazočnima se potom obratila Sandra Paović, glavna junakinja knjige, čija životna priča znatno nadmašuje granice sporta i kapilarno se širi u sve pore života. Još kao djevojčica osjetila je strahote rata u rodnom Vukovaru, a nakon svih životnih nedaća i tragične nesreće koja joj je obilježila život, svojom je mentalnom snagom, ali i kao medicinski fenomen, postigla nezamislivo. Naposljetku je osvojila zlatnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016., a nakon toga započela je – zajedno sa suprugom Danielom Lazovim – još jedan životni ciklus. O svemu tome iskreno i bez ikakve zadrške govori u ovoj knjizi, objašnjavajući zašto danas održava motivacijske govore namijenjene poslovnim ljudima, mlađim naraštajima i svima koji žele prevladati krizne situacije i vlastite nedoumice.

Na promociji knjige govorio je i stolnoteniski trener Neven Cegnar, dugogodišnji Sandrin trener i životni mentor, iznimno važan u njezinu sportskom životu i skrbi prije i poslije nesreće. Autor knjige Željko Žutelija, novinar i publicist, istaknuo je da je Sandra trajno nadahnuće naraštajima kojima su potrebni uzori i primjeri nepokolebljive vjere u život.

Knjiga ‘Volim život’ nastavak je knjige ‘Rođena da pobjeđuje’ u nakladi Školske knjige, 2018. godine. Nova knjiga govori o posljednjih sedam godina Sandrina života, o novom životnom ciklusu nakon osvajanja zlatne medalje na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. te mnogim promjenama nakon odlaska iz profesionalnog stolnog tenisa, braku sa suprugom Danielom Lazovim, ali i o teškoćama s kojima se bore osobe s invaliditetom. Apelira na društvo da pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Uzvanicima se video porukom javio i gost iznenađenja. Iako je jako želio da bude nazočan na promociji, Sandrin prijatelj i naš veliki tenisač Marin Čilić zbog sportskih obveza nije mogao biti u Laubi, ali nije propustio priliku da se gostima obrati video porukom. Osvajač US Opena, filantrop i osoba velikog srca, koja uvijek rado pomaže potrebitima, javio se dojmljivom porukom i oduševio sve prisutne.

Sandra se danas uspješno bavi motivacijskim govorništvom, a druženjem s mlađim naraštajima i obilaskom škola želi ih svojim iskustvom motivirati i pružiti im potporu u ostvarenju njihovih ciljeva i iskorištavanju vlastitih potencijala. Poslije službenog dijela predstavljanja knjige, moderatorica promocije Izabela Vrtar pozvala je prisutne na domjenak i druženje.

Više informacija i kupnja knjige: www.sandra-paovic.com

Z. B. / Foto: Mirko Janković


Tagged: , , , , , , , ,