Wine & Walk by the sea počinje jesensku sezonu

Jesenski Wine&Walk by the sea u Novigradu, koji je prošle godine oduševio sudionike raznim vinima i bogatom gastronomskom ponudom, vraća se 22. rujna. Početak se očekuje u jutarnjim satima u blizini novigradskog hotela Aminess Maestral, a povratak na cilj bit će u kasnim poslijepodnevnim satima.‘Prvo izdanje ove manifestacije privuklo je mnogobrojne goste, kako domaće, tako i strane. Reakcije sudionika bile su iznimno pozitivne i svojevrsna su potvrda da smo svi zajedno odradili dobar posao. Ove je godine ponuda još bogatija i vjerujem da ćemo opravdati sva očekivanja’, rekla je Vesna Ferenac, direktorica Turističke zajednice Grada Novigrada-Cittanova.

Staza kojom će sudionici prolaziti dugačka je 10 kilometara, a donosi pregršt zanimljivosti i aktivnosti. Nakon prijave na startu, sudionici dobivaju degustacijsku čašu, bonove i mapu staze te kreću u šetnju uz more i srednjovjekovne novigradske zidine do stare lučice Mandrač. U samoj povijesnoj jezgri grada očekuje ih i prva wine & food točka – lokalni vinski podrum koji bilježi više desetljeća tradicije.

Nakon prolaska kroz centar Novigrada staza se nastavlja dijelom uz more, a potom se ulazi u zaleđe grada gdje će posjetitelji prolaziti kroz brojne maslinike, vinograde, ali i druge atraktivne prirodne lokacije. Na wine & food točkama s kojima će se susretati na putu kušat će istarska vina i tradicionalne specijalitete. U ponudi će se pronaći vina sedam poznatih istarskih vinara – Pervino, Degrassi, Stancija Fava, Demark, Palčić, Ghira i Ivančić. Uz dobru kapljicu te bogatu gastronomsku ponudu, među kojima se ističu jela od srdela, morskih plodova i mnoga druga, šetači će napuniti baterije i krenuti u daljnju avanturu. Dolaskom na cilj u park Novigradske biskupije dobra će se atmosfera nastaviti uz zabavu i glazbu, sajam autohtonih poljoprivrednih proizvoda i suvenira te lutriju.

R. B.


Tagged: , , , , , , , , ,