Zadar: Tisuće skakača s rive za djecu s teškoćama

14, dm millennium jump na zadarskoj je rivi okupio više od 2100 skakačica i skakača.

Najnovije izdanje najljepše razglednice iz Zadra održalo se pod motom ‘Together Again’, a s ciljem podrške Školi plivanja za djecu s teškoćama u razvoju Dječjeg vrtića Latica i Udruzi roditelja djece s teškoćama u razvoju Ruka u ruci iz Malog Lošinja. O važnosti svake kotizacije svjedoči činjenica da se do sada 357 djece s teškoćama uključilo u ‘Program hidroterapije i Male škole plivanja’ Dječjeg vrtića Latica.

Dio prihoda od kotizacija namijenjen je i projektu ‘Veslajmo za one koji ne mogu’ Udruge Ruka u ruci. Tom prilikom je Antonio Bujačić u tri ujutro krenuo s Malog Lošinja kako bi doveslao do Zadra i pridružio se dm millennium jumpu te predstavio udrugu i projekt.

‘Prvi dm millennium jump održao se 2007. godine i ubrzo je postao prepoznatljiv dio zadarskog ljeta. Nakon tri godine vratili smo se na rivu kako bismo još jednom pokazali da uživanje u ljetu može ići ruku pod ruku s odgovornim odnosom prema zajednici i prema vlastitom zdravlju. Svim sudionicima želim zahvaliti što su nam tijekom godina omogućili da podržimo Dječji vrtić Latica i druge organizacije, a posebno se ponosimo što je tijekom godina više od 6100 ljudi upravo na dm millennium jumpu napravilo važan korak u brizi o vlastitom zdravlju’, izjavio je Ivan Horvat, menadžer marketinga i odnosa s javnošću u dm-u.

Skakala su se tri glavna skoka: zajednički skok na noge, dvostruki domino skok i skok s loptom, a svaki je ovjekovječen upečatljivim fotografijama. Za odličnu atmosferu na zadarskoj rivi zaslužan je bio bogati zabavno-glazbeni program koji je, pod vodstvom Frane Ridjana, upotpunila parada brodova i gumenjaka.

Za sigurnu zabavu na zadarskoj rivi bilo je zaduženo čak šest dermatologa, koji su u sklopu dm-ove inicijative ‘Zaštiti se…i uživaj u suncu’ obavljali besplatne dermatološke preglede. Dermatolozi su pregledali 630 sudionika dm millennium jumpa, a njih 79 uputili su na daljnje preglede od čega 31 osobu zbog sumnje na karcinom, četvero zbog sumnje na melanom te 44 osobe zbog atipičnih madeža. Ove godine dermatolozi su u sklopu inicijative posjetili šest gradova, a u kolovozu će besplatne preglede obavljati u Makarskoj i Šibeniku.

M. D. / Foto: Bojan Bogdanić


Tagged: , , , , , , , , , , , ,