Nova dm-ova kuharica Slano i slatko

Nastasja Chiara Petrić i Petra Jelenić predstavile su novu dm kuharicu „Slano i slatko“ za koju su pripremile više od 50 recepata idealnih za sve one koji vole ili žele koristiti sezonske namirnice i organske proizvode.

– Izdavanje samostalne kuharice oduvijek je bio moj san koji sam ostvarila uz pomoć dm-a. Kada je na red došla druga dm kuharica, izazov je bio kreirati originalne recepte koji se oslanjaju na sezonske i osviještene namirnice, a idealni su za svaki dan. Tu mi je u pomoć uskočila Petra koja je sve skupa zasladila, a proizvodi dmBio su nam objema bili izvor inspiracije. Rezultat je kuharica koja će vam pružiti jednostavna rješenja za zdravu i uravnoteženu prehranu i uz koju ćete proširiti svoja kulinarska znanja i steći nove vještine’, istaknula je Nastasja Chiara Petrić, kuharica i autorica bloga Chiarin tanjurić.

Petra Jelenić kreirala je 20 slatkih recepata za sve prilike i ukuse: od čajnih kolačića i žele bombona do veganskog čokoladnog kolača i bezglutenske Schwarzwald torte.

‘Kad me Nastasja pitala da sudjelujem u novoj dm kuharici, umjesto uobičajenog „da“, poslala sam joj samo fotografiju svojih ladica: svaka druga suha namirnica bila je (i jest) iz dm-a. Slastice su hrana za dušu. Recimo, pita od jabuka za mene je čista emocija. Vraća me u djetinjstvo, k mojim bakama. Za svakoga to je nešto drugo, ali svima nam je zajedničko da slastice vežemo uz posebne trenutke i zato se trebamo pobrinuti da i namirnice s kojima radimo budu posebne i što kvalitetnije’, naglasila je Petra Jelenić, jedna od najboljih slastičarki u Hrvatskoj.

Kuharica je predstavljena na radionici u Enzita Kitchen Studiju na Zagrebačkom velesajmu. U pripremi rižota od cikle s pinjolima i zelenim uljem te hrskavih keksića s bademima i makom okušale su se glumice Marija Jerneić i Petra Radin, dizajnerica i poduzetnica Đurđica Vorkapić, Morana Zibar te gastro blogeri Domagoj Jakopović Ribafish, Lana Klingor Mihić, Andreja Cukrov, Sandra Rončević, Kasandra Draganić, Doris Valković i Anja Maršić.

Nova dm kuharica na više od 100 stranica donosi i brojne savjete i trikove za jednostavniju pripremu jela, a može biti vaša ako tijekom veljače u prodavaonicama dm-a kupite proizvode prirodne kozmetike i osviještene prehrane u vrijednosti iznad 150 kuna.

Foto: dm / promo


dm: 25 godina vodeća drogerija u Hrvatskoj


Tagged: , , , , , , ,