Zagreb se priprema za Le Diner en Blanc

Pripreme za jedan od najelegantnijih piknika na svijetu Le Diner en Blanc polako počinju, a registracija onih koji ne žele propustiti ovo jedinstveno događanje u punom je jeku.Osamsto odabranih sretnika dobit će priliku sudjelovati na tajnom druženju 20. svibnja na jednoj od najljepših zagrebačkih lokacija te slaviti vrijednosti koje Le Diner en Blanc promiče – prijateljstvo, eleganciju, jednakost, druženje, galantnost i tajnovitost. Tako će Zagreb, odjeven u bijelo, na najljepši način otvoriti proljetnu sezonu druženja na otvorenom.

‘Ponosni smo što ove godine dovodimo premijerno izdanje najpoznatijeg piknika u bijelom, Le Diner en Blanc te nam je jako drago da su značaj ovog projekta prepoznali Grad Zagreb i Turistička zajednica. Iako će lokacija ostati tajna do posljednjeg sata, sigurni smo da će svi sudionici uživati u čarobnim trenucima dijeleći hranu i piće s prijateljima te stvoriti nezaboravne uspomene. Posebnost je večere Le Diner en Blanc da svi uređuju svoj stol i koriste vlastite dekoracije te ih ovim putem pozivam da budu što kreativniji, kako u odijevanju tako i u posluživanju hrane jer će oni najoriginalniji biti i nagrađeni’, izjavila je Tihana Barišić, koje je uz Joea Bašića, Branimira Karačića i Katrinu Nikšić, jedna od domaćina premijernog izdanja Le Diner en Blanc u Zagrebu.

Le Diner en Blanc pokrenuli su François Pasquier i njegovi prijatelji 1988. godine u Parizu, a od tad je postao svjetski gastronomski fenomen. Gotovo trideset godina kasnije, broj Parižana koji sudjeluju je veći od 10.000. Događanje za koje se nekad pozivnica mogla dobiti samo usmenim putem od prijatelja, danas je postala međunarodna senzacija koja se slavi na čak šest kontinenata. Organizacija Le Dîner en Blanc International pokrenuta je 2012. godine u kanadskom Montrealu, a Le Dîner en Blanc danas se održava u sedamdesetak gradova u više od 25 zemalja diljem svijeta. Svaki Le Diner en Blanc predvode strastveni lokalni organizatori koji su zaljubljeni u koncept ovog piknika i žele ga dovesti u svoj grad, dajući svakom izdanju dio lokalnog šarma.

H. H. / Foto: Julien Duval

Tagged: , , , , , , , , , , ,