Zagrebački glumački atelje na turneji u Poljskoj

Nezavisno kazalište Zagrebački glumački atelje (ZGA) svojim predstavama ‘Glembajevi’ (Miroslav Krleža), u režiji Željka Senečića i ‘Ja koja imam nevinije ruke’ (Vesna Parun / Vesna Tominac Matačić), u režiji Ivana Lea Leme, predstavit će poljskoj publici neka od najznačajnijih hrvatskih kulturnih vrijednosti.
Ja koja imam nevinije rukeVelika poljska sveučilišta, naime, izrazila su snažan interes za hrvatsku kulturu, te će u svojim kazalištima Teatru Ludowy u Krakowu, Teatru Šleski u Katowicama, Teatru Nowy, u Poznanju, te u Sluzewski Dom Kultury u Varšavi ugostiti kazalište ZGA na turneji od 11. do 18. travnja. Turneja de biti realizirana u organizaciji hrvatskog veleposlanstva u Poljskoj, a uz zalaganje veleposlanice Andreje Bekić, pod pokroviteljstvom Zaklade Hrvatska kuća i Grada Zagreba. Poljska akademska publika tako će imati prilike u sedam dana turneje, preko ovih uspješnih kazališnih predstava, upoznati važan segment hrvatskog kulturnog identiteta kroz najvažnija djela Miroslava Krleže i Vesne Parun.

Na godišnjicu rođenja Vesne Parun, u petak, 10. travnja, neposredno prije poljske turneje, kazalište ZGA, nastupa s predstavom, ‘Ja koja imam nevinije ruke’, na Festivalu nezavisnog kazališta FEN u Opatiji. Time će biti obilježena i prva obljetnica ove predstave za koju se u Teatru &TD od praizvedbe do danas traži karta više. Nakon Poljske, ‘Ja koja imam nevinije ruke’, putuje na Međunarodni festival monodrame u Bitoli od 24. do 28. travnja. U svibnju s ovom predstavom sudjeluju na Festivalu glumca u Vinkovcima, a s ‘Glembajevima’ na JABiH festivalu u Sarajevu.

ZGA


Pročitajte još: Vesna Parun: Ja koja imam nevinije ruke , Glembajevi u Koldingu – 60. izvedba


 

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,