Zagrebački plesni centar: Predstava Ti

Plesna predstava ‘Ti’ nastala je iz ideje scenskog i video uprizorenja poezije Enesa Kiševića (‘Sunce, vjetar i ti’). Poeziju interpretira glumac Robert Kurbaša koji je u ovom projektu idejni zagovornik video oblikovanja kao načina prisutnosti poezije u svakodnevnom životu.Aleksandra Mišić i Ognjen VučinićKroz dojmljiv plesni duet pred publikom u Zagrebačkom plesnom centru odvijat će se intimna priča koja ispituje i komunicira ljudsku bliskost, život i njegov ciklus.

Na programu 14. veljače su dvije izvedbe (18 i 21 sat), a izvode je Aleksandra Mišić i Ognjen Vučinić, višestruko nagrađivani plesni umjetnici, koji su prve korake zajednički započeli u Puli u baletnom studiju Zaro. Plesno usavršavanje nastavili su i u inozemstvu na plesnim školama i kroz rad s brojnim koreografima (Laban London, Impulstanz, Ismael Ivo, Rasmus Olme, Iztok Kovač, Karen Levi, Robert Hylton, Francesco Scavetta, Rob List, Damien Jalet, Laura Aris). Tijekom karijere radili su zajedno i odvojeno. Oboje su članovi Zagrebačkog plesnog ansambla, Ognjen od 2000., a Aleksandra od 2009. godine. Rade i samostalne koreografije i predstave. Osnivači su plesne kompanije MASA Dance Company. Zajedno su dobili Nagradu kritike na Festivalu koreografskih minijatura. Ognjen je nagrađen i Nagradom Hrvatskog glumišta za najboljeg plesača 2006. i 2010. godine, a Aleksandra nagradom za Najperspektivnijeg koreografa Hrvatske 2004. godine.

Za predstavu ‘Ti’ osvojili su Grand prix nagradu na Međunarodnom festivalu suvremenog plesa u Alžiru. Predstava je nastala u produkciji MASA Dance Company, uz podršku Hrvatskog insituta za pokret i ples kroz rezidencijalni program Zagrebačkog plesnog centra.

P. R.


Pročitajte još: Plesna predstava Ti

Tagged: , , , , , , , , , , , ,