Zagrljaj zdravstvenim djelatnicima: Zagrebačka filharmonija svira Beatlese

Zagrebačka filharmonija u Off ciklusu priprema posvetu slavnim Beatlesima, kao zahvalu zdravstvenim djelatnicima Zagreba i Hrvatske, koji svakodnevno ulažu goleme napore da se što prije ponovno vidimo.Svima nam je potrebna ljubav, poruka je koju – parafrazirajući veliku uspješnicu slavnih Beatlesa – uz najnoviji koncert u Off ciklusu poručuje Zagrebačka filharmonija. ‘Naša velika zahvala i glazbeni zagrljaj svakom liječniku, liječnici, medicinskoj sestri i tehničaru, svim volonterima i pomoćnom osoblju, koji su svoj život posvetili spašavanju nas. All you need is love naziv je koncerta u Off ciklusu kojim ćemo ih zagrliti i pružiti podršku onako kako najbolje znamo – vrhunskom glazbom. Doći će i dan kada ćemo moći pozvati svakog od ovih hrabrih ljudi osobno na koncert Zagrebačke filharmonije’, poručuje ravnatelj Mirko Boch.

Iako je izvorni program planiran znatno ambicioznije s puno više sudionika, solista i glazbenika, Zagrebačka filharmonija ne odustaje od plana da se koncert održi, barem u obliku prilagođenom aktualnim mjerama. A kako bi osigurala da ovaj jedinstveni glazbeni događaj dođe do što više slušatelja, Zagrebačka filharmonija priprema i izravni prijenos koncerta na službenoj facebook stranici orkestra.

Orkestrom Zagrebačke filharmonije ravna splitski maestro Jure Bučević, a pridružuju mu se priznati glazbenici – gitarist Ivan Pešut, saksofonist Jošua Kovačević te pijanist Zvjezdan Ružić na pianotronu. Autor programa i svih aranžmana, glazbeni producent Olja Dešić, najavljuje nezaboravni doživljaj svjetski poznatih hitova na novi, simfonijski način.’Pozivamo vas da i u ovim izazovnim vremenima, kao i uvijek u Off ciklusu, barem na trenutak isključite probleme i uključite ono što svi najviše volimo – dobru glazbu’, poručuje Boch.

G. P.


Tagged: , , , , , , , , ,