Završio 4. Fantastic Zagreb film festival

Nakon uzbudljivih devet dana vrhunske filmske zabave završio je Fantastic Zagreb film festival.
Fantastic Film Festival-Pulp FictionČetvrto izdanje jedinog open-air žanrovskog festivala u regiji zatvorio je legendarni klasik fenomenalnog Tarantina ‘Pakleni šund’, koji ove godine slavi 20 godina, vjerovali ili ne! Do sad najuspješniju godinu s najpopularnijim naslovima i najvećim brojem posjetitelja, ljubitelji žanrovskog filma proslavili su i partyjem u prekrasnom šumskom okruženju ljetne pozornice Tuškanac.

‘Bio je ovo najbolji Fantastic do sada! Zahvaljujemo se svim ljubiteljima žanrovskog filma koji su nas podržali i dolazili na projekcije u tolikom broju. Kada naporno radite cijele godine, s timom manime od deset ljudi, i na kraju se pokaže da niste radili uzalud, već dapače, da je vaš trud itekako prepoznat od ljubitelja filma, to je stvarno jedinstven osjećaj. I u ova vremena kada je skoro nemoguće pronaći sponzora, mi od srca zahvaljujemo svim našim koji su omogućili ovih fantastičnih devet dana. Nadamo se da nas sljedeće godine očekuje još bolje peto izdanje, već prvo jubilarno’, izjavio je vidno vrlo zadovoljan uspjehom ovogodišnjeg festivala, suosnivač Stjepan Hundić.

Program ovogodišnjeg festivala pokazao se najboljim do sada, a projekcijama su prisustvovali američki redatelj Kaleb Wentzel Fisher te srpski Milan Todorović, čiji je fantastični triler ‘Nimfa’, prvi takav žanrovski film u Srbiji, publika je odabrala i za najbolji film ovogodišnjeg Fantastica.

Proteklih dana dvorane CineStara Zagreb i prekrasne ljetne pozornice Tuškanac bile su ispunjene do posljednjeg mjesta, a mnogobrojnu publiku posebno je oduševila prva ikad prikazana projekcija filma na tvrđavi Medvedgrad. Jedan od najljepših hrvatskih spomenika kulture ugostio je ekskluzivnu premijeru trilera Sumorno ljeto, a u bajkovitoj atmosferi povijesne utvrde uz mnogobrojne ljubitelje filma, cijenjene goste i osobe iz javnog života, uživali su i brojni međunarodni mediji koji su na projekciju stigli čak i iz Izraela.

Uz brojne popularne filmske naslove jednom od najzanimljivijih projekcija pokazao se višestruko nagrađivani znanstveno-fanstastični suspens Alien iz 1979. godine za čije se prikazivanje tražila karta više – na ljetnoj pozornici Tuškanac koja je zapravo najveće kino u Zagrebu s više od 700 mjesta.

Fantastic

Pročitajte još: Otvoren 4. Zagreb Film Festival , 4. Fantastic Zagreb filmski festival

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,