Završnica natjecanja DanceStar

Ostalo je još samo nekoliko dana do početka sedmog izdanja međunarodnog plesnog natjecanja DanceStar. Ususret festivalu, u zagrebačkom Institutu Parfumeur Flores, održano je druženje kojim su najavljeni svi ovogodišnji noviteti te partner festivala Rexona.
DanceStar-Ivana Rončevič, Alen Petelinc i Davor WordaVeć sljedećeg utorka, 19. svibnja, u Poreču kreću predkvalifikacijski turniri za plesače iz zemalja koje se nisu uspjele kvalificirati na veliku završnicu. Naime, tijekom proteklih mjeseci održali su se brojni kvalifikacijski turniri na čak tri kontinenta u kojima je sudjelovalo preko 50.000 plesača, a svi su se borili za svoje mjesto na prestižnom finalnom srazu najboljih svjetskih plesača.

Atraktivno svečano otvorenje festivala na rasporedu je u srijedu, 20. svibnja s početkom u 20.30 sati, na pješčanoj uvali u Zelenoj Laguni, gdje će biti predstavljene sve zemlje koje su ušle u završnicu. Finalna natjecanja će se odvijati od četvrtka 22. svibnja pa sve do nedjelje 24. svibnja, kada će biti dodijeljene nagrade po raznim kategorijama i dobnim skupinama.

‘Kroz cijelo vrijeme odvijanja festivala na rasporedu su brojna događanja i razni zanimljivi sadržaji, od radionica i seminara te Gala večeri u dvorani Žatika 22. svibnja gdje će dvadeset naboljih koreografija cijele ovogodišnje svjetske turneje odmjeriti snage i boriti se za pobjednika’, najavio je Alen Petelinc, organizator festivala na druženju u Floresu.

Novost sedmog izdanja je i Urban Chapter koji će se održati u subotu, 23. svibnja u diskoteci Byblos i gdje će se plesači predstaviti u potpuno novoj formi kada je riječ o DanceStaru, u atraktivnim plesnim okršajima break i oldstyle plesača.

‘Posebna mi je čast predstaviti i ovogodišnji stručni sud koji dolazi u Poreč. Riječ je o našim vrsnim stručnjacima Almiri Osmanović, Milku Šparembleku, Leu Jakovini i Igoru Barberiću. Posebnu zahvalu uputio bih i našem partneru festivala Rexoni jer su nam omogućili da ovogodišnje izdanje bude na onoj razini na kojoj i zaslužuje’, dodao je Alen Petelinc.

Rexona je na druženju predstavila i svoje nove proizvode za žene i muškarce ‘Invisible Black + White’ koji pružaju zaštitu do 48 sati te su najbolje rješenje protiv žutih mrlja i idealan spoj s mladim plesača koji stižu u Poreč i koji će se uz Rexonu osjećati sigurnije i snažnije.

H. H.


Pročitajte još:

Almira Osmanović
Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , ,