Zbog tebe: Film Anđela Jurkasa

U prvom traileru dugometražnog igranog filma ‘Zbog tebe’ redatelja Anđela Jurkasa, objavljenog u srpnju, predstavljena je većina protagonista čiji se životi isprepliću kroz emotivne križaljke između ljubavi, seksa, prevara, borbi i odustajanja.

U drugom traileru priča se dalje raspliće i koncentrira na niveliranje između nježnosti glavnih ženskih rola (Leona Paraminski, Nataša Janjić, Iva Visković, Jelena Perčin, Csilla Baratah Bastić, Doris Pinčić Rogoznica, Senka Bulić, Hrvojka Begović, Ana Vučak, Iskra Jirsak, Iva Mihalić, Jasna Bilušić) i blesavog poimanja ljubavnih odnosa u koje upadaju muški likovi (Mario Kovač, Stojan Matavulj, Marko Cindrić, Damir Urban, Ivan Šarić, Ante Krstulović, Nikša Marinović, Zoran Pribičević…). Naravno, ovo je samo uvod u ono što slijedi…

Nakon godine i pol snimanja i postprodukcije debitantskog igranog filma Anđela Jurkasa, ljubavne priče s elementima drame, ‘Zbog tebe’ će u nedjelju, na dan parlamentarnih izbora 7. studenoga biti završen. Film je pretpremijerno predstavljen na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu, a produkcija filma je trenutačno u pregovorima s dvije američke, jednom francuskom i jednom talijanskom produkcijskom i distributerskom kućom oko mogućnosti plasmana po inozemnim festivalima i distribucije u inozemstvu. Nacionalna kino premijera te distribucija po zemlji i regiji očekuje se u prvom kvartalu 2016. za Valentinovo ili Dan žena, a uskoro će biti objavljenja i unikatna istoimena knjiga po čijim je motivima nastao film. Još neobjavljena knjiga koja će do kraja godine biti otisnuta i objavljena na domaćem tržištu u jednom jedinom primjerku, bit će jedna od najskupljih knjiga u povijesti izdavaštva 21. stoljeća u svijetu, najavljuju autor i producenti.

Leona Paraminski i Anđelo JurkasUskoro slijedi i službeni soundtrack na kojem sudjeluju Hladno Pivo, Urban & 4, Kawasaki 3P, Pavel, Krankšvester, General Woo, Irena Žilić, Lovely Quinces/Dunja Ercegović, Queen Of Sabe, Judette, Miki Solus, Jasna Bilušić, Damir Avdić, NE, Seven That Spells, Ohnokono i mnogi drugi, a posebno zanimljivo bit će prvo pojavljivanje glumice Leone Paraminski u glazbenim vodama emotivnom izvedbom pjesme ‘Pričaj mi, molim te’.

I. J.


Leona Paraminski i Anđelo Jurkas
Zbog tebe: Pretpremijerno na Sarajevo Film Festivalu

Tagged: , , , , , , ,