Zbor Sveučilišta Princeton u Lisinskom

U četvrtak, 16. ožujka s početkom u 20 sati, u Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog hrvatskoj publici predstavit će se mješoviti zbor Princeton University Glee Club.

Zbor je osnovan još davne 1874. i okuplja studente Princetona, jednog od najpoznatijih američkih sveučilišta koje s Harvardom i Yaleom čini veliku američku trojku. S obzirom na tako dugu tradiciju, repertoar zbora je vrlo širok i raznolik te obuhvaća djela od renesanse do 21. stoljeća. Ovaj put na programu su skladbe Byrda, Bacha, Harrisa, Esenvaldsa, Leontovycha i drugih.

Glee Club nam stiže pod dirigentskom palicom proslavljenog Gabriela Croucha, vrhunskog izvođača i poznavatelja zborske glazbe. Sjećamo ga se i kao člana popularnog ansambla The King’s Singers s kojima je u osam godina proputovao svijet nastupajući u najpoznatijim koncertnim dvoranama, snimio više albuma, od kojih su neki dobitnici i Grammy nominacije, i zasigurno utjecao na generacije zborskih pjevača diljem svijeta. Danas je profesor na Sveučilištu Princeton, ali i cijenjeni dirigent koji nastupa s raznim ansamblima kao pjevač i glazbeni producent.

Kao domaćin ovom vrhunskom ansamblu pridružit će se sjajan, jedan od najuspješnijih a cappella ansambala u Hrvatskoj Komorni zbor Ivan Filipović koji ove godine slavi 25. obljetnicu svojeg umjetničkog djelovanja te će izvesti djela Lauridsena, Gjeiloa, Matza i drugih pod vodstvom umjetničkog voditelja i dirigenta Gorana Jerkovića.

Posebno iznenađenje večeri biti će zajednička izvedba skladbe oba zbora.

Ne propustite ovaj jedinstveni zborski događaj, a besplatne ulaznice možete rezervirati na email: [email protected]

P.R.


Carmen i balet gala – baletni klasici u Lisinskom


Tagged: , , , , , , ,