Zdrave palačinke s aktivnim ugljenom i špinatom

Glumica i pjevačica Mila Elegović odlučila se na jedan dan okušati kao domaćica te je zajedno s voditeljicom Andreom Andrassy pripremila ukusne zdrave palačinke za nogometaše Lokomotive u zagrebačkoj palačinkarnici Latina (Savska cesta 23 a). Oduševila ih je crnim, zelenim, bezglutenskim i light palačinkama.mila-elegovic-palacinke‘Palačinke su moje najomiljenije jelo, to cijeli svijet zna. Ja jedem zdrave palačinke s pirom, međutim u ovoj palačinkarnici sam otkrila divne bezglutenske palačinke. Super ambijent, super ljudi i jedno jako slatko mjesto za predahnuti’, izjavila je Mila Elegovoć.

Zdrave palačinke postale su dio jelovnika poznatih sportaša, manekenki pa čak i onih koji do sada zbog zdravstvenih razloga nisu smjeli uživati u najpoželjnijoj slastici – palačinci. Tajna se krije u zdravim sastojcima zbog kojih su ove palačinke postale poželjne. Iako su intenzivne crne i zelene boje, ove dvije palačinke u sebi ne sadrže umjetna bojila, već zdrave namirnice, kao što su aktivni ugljen i špinat. Aktivni ugljen ima višestruku primjenu, a glavno svojstvo mu je otklanjanje toksina iz tijela, što crnu palačinku čini crnom kraljicom svih palačinki. Zelena palačinka, priprodne je zelene boje dobivene od špinata, koji je nazvan i supernamirnicom zbog svojih svojstava. Uz ovu palačinku i klinci će obožavati špinat.

nogometasi-lokomotive-andrea-andrassy-mila-elegovic-antea-kodzoman‘Kao veliki obozavatelj palačinki, presretna sam što su se napokon pojavile palačinke koje su zdrave! Crne s aktivnim ugljenom su mi definitivni favorit jer s jedne strane jedeš palačinku, a s druge izvlačiš toksine iz tijela – to je praktički magična palačinka! A zelene palačinke od špinata kao da nisu s ovog svijeta, zelene su i vanzemaljski fine. Mislim da ćemo se Latina i ja često družiti!’, izjavila je Andrea Andrassy.

Bezglutenska palačinka jedna je od najtraženijih palačinki te je oduševila sve poklonike zdrave prehrane. Light palačinka prepuna šumskog voća koja svojim koloritom, vitaminima i drugim blagodatima ima pozitivan učinak za zdravlje i ljepotu, pogotovo nakon iscrpljujućih visokih ljetnih temperatura. Ova palačinka odličan je obrok za obnovu energije potrebne za nove poslovne ali i privatne uspjehe.

P. R. / Foto: Mirko Janković


Ljetna palačinka
Zdrave palačinke – hit zagrebačkog ljeta

Tagged: , , , , , , , , , ,