Zdravko Čolić: Novogodišnji merak u Sarajevu

Sarajevo je ove godine zasigurno bilo najpopularnije mjesto dočeka Nove godine u regiji. Ranijih godina to je mjesto uglavnom bilo rezervirano za Beograd.

https://www.youtube.com/watch?v=gdgs3prAfC0

Na Trgu Republike Bosne i Hercegovine, Zdravko Čolić s pratećim ansamblom glazbenika i plesačica razgalio je oko 80.000 ljudi. Nastup je započeo uobičajeno svojim prvim velikim hitnom ‘Gori vatra’, a nastavio ga nizom uspješnica iz 1970-ih i 1980-ih poput ‘Pusti, pusti modu’, ‘Stanica Podlugovi’, ‘Kristina’… sve do pjesama s nedavno izišlog novog albuma ‘Ono malo sreće’. Na bis je otpjevao čak pet pjesama i koncert završio oko 2 sata.

Čola je i ovom prilikom pokazao da je jedan od najvećih pjevača ex Yu estrade. S lakoćom nas je vodio kroz dvoipolsatni koncert, stalno u pokretu, a gotovo da se nije oznojio. Idol iz naših mladih dana, 67-godišnji šarmer s pokrićem, opravdao je očekivanja i sigurno privuklo najveći dio od oko 100.000 gostiju s cijeloga Balkana da dođu upravo u Sarajevo dočekati 2018. godinu.

Pred Villom Orient blizu Baščaršije, gdje sam smješten, većina parkiranih automobila ima hrvatske registracije. Dvije gošće, inače Puljanke i Čolićeve vršnjakinje, došle su u Sarajevo upravo zbog njega. Grad je prepun gostiju, kao i obližnje skijaške destinacije Bjelašnica i Jahorina, ali o tome i drugim sarajevskim vedutama u tekstovima koji uskoro slijede.

Vjekoslav Madunić / Video: BHT


Tagged: , , , , ,