Zekanje u Zoo vrtu: Pisanice za životinje

Zekanje u Zoo vrtu – tradicionalni je program koji se u Zoološkom vrtu Grada Zagreba održava na Uskrsni ponedjeljak.U sklopu njega 18. travnja posjetitelje Vrta očekuju zabavni i edukativni sadržaji, a životinjama će biti darovane pisanice.

Podjela pisanica počinje u 10 sati kraj nastambe s afričkim lavovima. Nakon što kraljevi životinja brk omaste mesom iz velike kaširane pisanice, djelatnici Vrta zainteresirane će posjetitelje povesti do nastambi drugih životinja kojima su pripremili posebne uskrsne poslastice. Među tim su životinjama merkati, mungosi, bjeloruki giboni, nosati rakuni i kapucini. Većina njih dobit će kuhana jaja obojena prirodnim bojama. Mravojed će se počastiti sirovim jajima. Kuniće će mališani moći upoznati u Dječjem zoo vrtu.

Na Zebrinu trgu, Damir Hoyka će u podne predstaviti svoj roman za djecu i mlade ‘Pustolovine Tizi Enili 2: Početak’. Na Edukacijskom će trgu, pak, od 11 do 19 sati trajati program ZekoEko u organizaciji portala Wish mama. Djecu i njihove roditelje tamo očekuju mala modna revija, prigodne kazališne predstave, radionice i igre.

Zekanje u Zoo vrtu održava se u sklopu Festivala proljeća u Divljem srcu grada, koji traje do nedjelje 24. travnja. Životinje sada uživaju u toplom vremenu, a priroda pokazuje svoje najraskošnije ruho. Šetnice Vrta dodatno su ukrašene uskrsnim motivima.

P. K.


Tagged: , , , , , , ,