Zele Lipovača: Solo album Internal Waves of Love

U društvu brojnih obožavatelja u zagrebačkoj Novoj ploči održano je predstavljanje i potpisivanje novoga albuma Zeleta Lipovače ‘Internal Waves of Love’ u izdanju Croatia Recordsa. Drugi je to solistički album osnivača i masterminda kultnih Divljih jagoda, gitarističkog čarobnjaka koji je već dugi niz godina u samom vrhu instrumentalista i autora na široj regionalnoj sceni.Predstavljanje je vodio glumac Vinko Štefanac, koji je istaknuo važnost pojave jednog ovakvog, instrumentalnog albuma kojim Zele po nebrojeni put pokazuje kako interpretativna energija i autorska kreacija u njegovu slučaju s godinama samo jačaju. Pred mnogobrojnim fanovima i predstavnicima medija, o albumu je govorio i sam Zele. Predstavio je uistinu vrhunsku ekipu glazbenika i producenata koji su zajedničkim dugogodišnjim radom stvorili predstavljeni materijal.

Za potrebe novog albuma Zele je okupio vrhunsku svjetsku ekipu i dvije godine radio na relaciji London – Gothenburg – Zagreb. Nakon višemjesečnog snimanja u poznatom studiju Šišmiš, album seli iz Zagreba u Švedsku, gdje legendarni gitarist grupe King Diamond i glazbeni producent Andy LaRocque u svom svjetski poznatom studiju Sonic Train radi miks i mastering albuma. Omot novog albuma i fotografije potpisuje Igor CC Kelčec, jedan od najistaknutijih dizajnera i fotografa na ovim prostorima. Na albumu se nalazi osam instrumentalnih skladbi te tri vokalne, a kao poseban gost na jednoj od njih pojavljuje se britanski pjevač Tony Martin, koji je u svom desetogodišnjem radu s grupom Black Sabbath ostavio neizbrisiv vokalni i autorski trag.

Kratkom predstavljanju albuma uslijedilo je potpisivanje CD-ova, kada su brojni obožavatelji potvrdili neosporni Zeletov status istinske rock zvijezde, strpljivo u redu čekajući njegov potpis na svoj primjerak. Osim obožavatelja i pripadnika medija, potpisivanju su prisustvovali i Zeletovi suradnici te kolege glazbenici poput Krešimira Kaštelana.

C. R.


Lipovača u Pištinoj grupi Hard Time
Tagged: , , , , , , , ,