Ženske večeri Kluba crvenih cipela

Krajem prošlog tjedna u život su krenule Ženske večeri Kluba crvenih cipela, novi projekt istoimene networking platforme koja već punih pet godina inspirira, promovira i povezuje žene.Članice Kluba crvenih cipela, njihove goste i simpatizere na samom početku večeri pozdravila je Đurđica Marković, osnivačica i predsjednica Kluba, izrazivši radost i zahvalnost zbog podrške koju Klub kontinuirano dobiva, a potom i predstavila gošće večeri – Dijanu Grgić, vlasnicu i urednicu vinskog časopisa VinumIn, te Violetu Beljić Kušić, arhitekticu i vlasnicu tvrtke Interior-Creator te dizajnericu i vlasnicu branda nakita V&VI.art.lab.

Iako je izazova mnogo, a ni prepreke nisu rijetkost, Dijana i Violeta žive svoje snove, rade ono što vole i ne daju se obeshrabriti, pri čemu kao ključne elemente na putu prema ciljevima koje su si postavile ističu upornost, neodustajanje od sebe, svojih snova i vrijednosti, dosljednost i disciplinu.

‘Ako je teško, onda nije gotovo, nismo došli do kraja’ rekla je u jednom trenutku Dijana Grgić.

Znamo da prilike u Hrvatskoj nisu uvijek naklonjene poduzetnicima, no obje žene upravo su u poduzetništvu pronašle okvir koji im omogućuje da u svakodnevnom radu koriste sva svoja znanja, sposobnosti i iskustvo te izraze svoju kreativnost.

Bez obzira na brojnost obaveza, kako poslovnih, tako i onih privatnih, jer i Dijana i Violeta su i supruge i majke, obje žene nastoje pronaći vrijeme za dobro štivo, za učenje, slušanje omiljene glazbe, za druženje s obitelji i prijateljima, iako iskreno priznaju da to uvijek nije lako.

U skladu s osnovnim konceptom Ženskih večeri Kluba crvenih cipela, u drugom dijelu večeri sudionicima se predstavlja projekt/proizvod/ usluga koji ženama mogu uljepšati i/ili olakšati život. Na večeri održanoj u vinskom baru zagrebačke kavane Procaffe, povjesničarka Martina Findrik predstavila je jedinstveni turistički projekt Gornjogradske coprnice, a sudionike svojom pojavom i pričom odvela u svijet čarobnica, magije, ljubavnih napitaka i proricanja budućnosti.

Glavna ‘zagrebačka coprnica’ podijelila je i nagrade sponzora, a potom se sa sudionicima prvih Ženskih večeri Kluba crvenih cipela družila uz hranu i piće – pršut, kobasice, sir i masline Kavane Procaffe, te odlična vina vinarije Lagena, koja je prisutnima iz istoimene posude točio sam vlasnik vinarije Sven Đozo.

Pića dobrodošlice osigurali su OPG Turinela (istarske craft rakije s organski uzgojenim voćem, rađene po tradicionalnim obiteljskim receptima) te austrijska tvrtka Pino’s koja proizvodi pjenušave aperitive na osnovi vlastite recepture (Spritz, Bitter i Lime) uz koje su poslužena i tri snacka: orašasti plodovi, masline i crostini.

P. R. / Foto: Nebojša Subanović i Rene Karaman

Tagged: , , , , , , ,