Darujemo ulaznice: Živjet ćemo bolje u ZKM-u

U suradnji sa ZKM-om darujemo 4 čitatelja/ice s po 2 ulaznice za predstavu Maje Hrgović ‘Živjet ćemo bolje’ u režiji Senke Bulić, koja će biti prikazana u Zagrebačkom kazalištu mladih u četvrtak, 21. siječnja (20 sati).Živjet ćemo boljeKratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: FDAR3
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 20. siječnja do 23.59 sati
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 21. siječnja u 00.30 sati
Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Što ostane ako skladnom braku oduzmeš tek rođenu bebu, ako staroj ženi koja je proživjela rat i prognaništvo oduzmeš dostojanstvo i zdrav razum, ako ženi koja je čitav život radila za druge oduzmeš obitelj?

Smještena u vrelo, sparno mediteransko ljeto, predstava ‘Živjet ćemo bolje’ nastala po romanu prvijencu Maje Hrgović, donosi slojevitu priču o metamorfozama obitelji s one strane konvencija, koja posrće pod teretom neprobavljenih ratnih trauma, osobnih fatalnih pogrešaka, uznemirujućih sjećanja na djetinjstvo i nametnute skrbi o nemoćnoj baki. Uspomene nadrastaju stvarnost, dok unuka postaje skrbnica bolesnoj baki, a majka, junakinja-žrtva moderne radne migracije s Balkana, u Italiji čuva starce nekih drugih obitelji. Kao talog koji ostane u šalici nakon ispijene kave, ova je priča opor, gust, mračan, zrnat koncentrat koji neugodno zapinje u ustima.

Maja Hrgović se za zbirku pripovijesti ‘Pobjeđuje onaj kojem je manje stalo’ okitila Kiklopom, dobitnica je nagrade za novinarsku izvrsnost BIRN Journalistic Excellence Award. Dramom ‘Prekrasne ruševine’ osvojila je nagradu Marin Držić, priče su joj uvrštene u više zbornika i antologija, među ostalima i u Best European Fiction 2012. Jedina je hrvatska autorica čija je priča objavljena u časopisu Granta, najutjecajnijem književnom časopisu engleskoga govornog područja…

U predstavi glume: Nataša Dangubić, Katarina Bistrović Darvaš, posebna gošća Neda Arnerić, Dajana Čuljak, Barbara Đurović, Milivoj Beader, Filip Nola, Petar Leventić, Stipe Kostanić, Damir Šaban i Damir Martinović Mrle, koji je i autor glazbe. Scenograf je Tomislav Ćurković, kostimograf Oliver Juralić, a oblikovateljica scenskog pokreta Blaženka Kovač Carić.

ZKM


Damir Ocvirk, Maja Hrgović i Vlado Vurušić
Ekranizacija nagrađene priče iz Domovinskog rata

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,