ZKM u Jugoslovenskom dramskom pozorištu

Zagrebačko kazalište mladih (ZKM) gostovat će u petak i subotu, 29. i 30. studenoga, u Jugoslovenskom dramskom pozorištu (JDP) u Beogradu. Prvi dan će izvesti predstavu ‘Galeb’ Bobe Jelčića, nastalu po istoimenoj drami Antona Pavloviča Čehova, dok će se potom predstaviti sa scenskim projektom ‘Žuta crta’ Juli Zeh i Charlotte Roos u režiji Ivice Buljana.
GalebZKM dolazi u najprestižnije srpsko kazalište s reprezentativnim  predstavama koje su već obišle svjetske pozornice i postignule veliki uspjeh.Tako je ‘Galeb’ bio izuzetno dobro primljen na festivalu u Nitri u Slovačkoj, dok je ‘Žuta crta’ praizvedena u Državnom kazalištu Braunschweig u Njemačkoj, te je gostovala u Mestnom gledališču ljubljanskom u Sloveniji, Schauspielhausu Graz u Austriji, na 20. međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci, Međunarodnom kazališnom festivalu Almada – Teatro Municipal de Almada u Lisabon u Portugalu, Međunarodnom kazališnom festivalu MOT u Skopju u Makedoniji te na 53. međunarodnom kazališnom festivalu MESS u Sarajevu u Bosni i Hercegovini.

Između ZKM-a i JDP-a već postoji duga i plodna suradnja, koja je počela 2006. godine s razmjenom gostovanja, dok je u studenom ove godine JDP u ZKM-u izvelo predstave ‘Gospođica’ u režiji Gorčina Stojanovića te ‘Othello’ redatelja Miloša Lolića.

ZKM

Pročitajte još: Jugoslovensko dramsko pozorište u ZKM-u , Pozorište u kazalištu: Izvedena Gospođica

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,