Zlatni globus za Bohemian Rhapsody i Ramija Maleka

U Los Angelesu su objavljeni dobitnici 79. izdanja dodjele nagrade Zlatni globus, najznačajnije filmske nagrade iza Oscara, koju dodjeljuje Udruženje stranih novinara u Hollywoodu.Najboljim filmom (drama) proglašen je ‘Bohemian Rhapsody’, koji je u Hrvatskoj do sada pogledalo više od 200.000 gledatelja, a najbolji glumac u istoj kategoriji očekivano je Rami Malek kao Freddie Mercury u filmu ‘Bohemian Rhapsody’, koji je izjavio: “Freddie Mercury hvala ti što si mi omogućio radost za cijeli život. Volim te, ti prekrasna osobo. Sve je ovo zbog tebe, zato što si veličanstven.”

‘Zvijezda je rođena ‘(A Star is Born) osvojio je nagradu u kategoriji najbolja originalna pjesma – ‘Shallow’, koja ima više od 180 milijuna pregleda na YouTubeu, a film je u našim kinima do danas pogledalo preko 130.000 ljudi.

‘Čovjek iz sjene’ (Vice), biografska priča o bivšem potpredsjedniku SAD-a, Dicku Cheneyju, kojeg je utjelovio Christian Bale, osvojio je nagradu u kategoriji najbolji glumac (mjuzikl/komedija).

Olivia Colman osvojila je Zlatni globus za najbolju glumicu (drama) u filmu ‘Miljenica’ (The Favourite), a posebno se zahvalila svojim bitches, kolegicama Emmi Stone i Rachel Weisz. Film je već osvojio kritičare diljem svijeta, a u naša kina dolazi 31. siječnja. Svi navedeni filmovi su u distribuciji Blitz filma, a možete ih pogledati u svim hrvatskim kinima.

B. L.


Tagged: , , , , , , , ,