Znanstveni skup Tiskarstvo & dizajn

Međunarodni znanstveni skup Tiskarstvo & dizajn održao se u Školskoj knjizi i Kampusu Borongaj u Zagrebu od 12. do 13. lipnja.

Organizatori konferencije bili su: Akademija tehničkih znanosti Hrvatske – Centar za grafičko inženjerstvo; Grafički fakultet Sveučilišta u Zagrebu; Tehničko Veleučilište u Zagrebu i Sveučilište Sjever, Varaždin – Koprivnica.

Među ostalima, dr. art. Dijana Nazor Čorda imala je predavanja o spoju umjetnosti i znanosti: ‘Uvođenje nove tehnologije za reprodukciju umjetničkih djela u vizualnom i infracrvenom spektru’ u koautorstvu s doc. dr. sc. Denisom Jurečićem i emeritusom Vilkom Žiljkom i ‘Izrada prvog umjetničkog tepiha u vizualnom i infracrvenom spektru’ s Helenom Bacinger Škrlec, dizajnericom tekstila. Glavni predavač na skupu bio je prof. dr. Anastasios E. Politis iz Atene.

Sažeci predavanja bit će u knjizi sažetaka koja uskoro izlazi iz tiska. Cjeloviti članci su u zborniku radova te će se naći i u bazama http://hrčak.srce.hr i https://schoolar.google.hr.

Svaki sudionik dao je svoj znanstveni doprinos različitim temama vezanim za tematiku skupa. Na skupu su sudjelovale i dekanica Tehničkog veleučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Jana Žiljak Gršić i prof. dr. sc. Ivana Žiljak Stanimirović s Grafičkog fakulteta.

Više na mrežnoj stranici: https://www.tiskarstvo.net/printing&design2024/

Pripremio: Tomislav Radić
Snimke: Tomislav Bogović i Denis Jurečić


Sv. Ivan Zelina: Izložba Crno u infra (crvenom)

Vidljivo-nevidljiva izložba Dijane Nazor Čorda

Tagged: , , , , , , , ,