ZOO: Advent u Divljem srcu grada

U subotu, 2. prosinca, počinje Advent u Divljem srcu grada. Šetnice i paviljoni Zoološkog vrta Grada Zagreba ukrašeni su tisućama lampica, pa posjetitelji mogu na poseban način uživati u jedinstvenoj arhitekturi zoološkog vrta utemeljenog prije 98 godina.

Bogat program priprema se petkom, subotom i nedjeljom od 16 do 20 sati. Tih će se večeri posjetitelji moći uključiti u Mrak ture, edukacije, zabavne igre i kreativne radionice. Mrak ture obilasci su Zoološkog vrta pod vodstvom edukatora koji u 17, 18 i 19 sati kreću s Edukacijskog trga.

‘Zimska postaja’ naziv je edukativnog kutka u Traperskoj kolibi gdje najmlađi posjetitelji mogu doznati mnoštvo zanimljivih činjenica o svijetu životinja. Edukatori će, među ostalim, govoriti o zimskim kaputima životinja te zimskom snu.

U kreativnim radionicama u Interpretacijskom centru zaštićene faune Hrvatske izrađivat će se raznoliki ukrasi, čestitke i hranilice za ptice. Zainteresirani će s vanjske strane Interpretacijskog centra moći razgledati izložbu ‘Najljepši stanovnici planeta’, postavljenu u povodu 15. obljetnice Javne ustanove Zeleni prsten Zagrebačke županije.

U Edukacijskom centru organizirat će se Zimske igre – mala, sportovima nadahnuta, natjecanja za djecu. Na katu restorana ‘Kod morskog lava’ dio je prostora uređen nalik na kolibu Djeda Božićnjaka. Posjetitelje Zoološkog vrta očekuje i prigodna ugostiteljska ponuda. Advent u Divljem srcu grada traje do kraja školskih zimskih praznika – 7. siječnja 2024. godine. Program se ne održava na Badnjak (24. prosinca) i Staru godinu (31. prosinca).

T.K. / Foto: Promo


ZOO: Čarobni Grad svetog Nikole


Tagged: , , , , , , , ,