ZOO: Čarobni Grad svetog Nikole

Ima jedan grad potpuno drukčiji od svih. Ima jedan grad čaroban kojim vlada Nikola i dobre vile. Nema u tom gradu Krampusa, ali ima puno blagdanskih i lijepih događanja, plesa, pjesme, radionica i darova. To je Grad svetog Nikole koji, u organizaciji portala Wish mama, 5. i 6. prosinca od 16 do 19 sati, dolazi na Edukacijski trg u Zoološki vrt Grada Zagreba.

I sve je nekako drukčije ove godine u Nikolinom gradu jer djecu i roditelje dočekat će hrvatska tradicija zaštitnika obitelji svetog Nikole te na svečanom otvorenju u utorak, 5. prosinca u 17 sati, kroz tradicionalne dječje uspavanke u izvedbi Anite Huđek i uz nastup dječje grupe KUD-a Prigorec i tamburaša vratit ćemo se malo u hrvatsku baštinu i tradicijske ljepote blagdana, već pomalo zaboravljenih običaja. Plesom i pjesmom vile će dovesti u Nikolin grad velik broj interaktivno edukativnih dječjih predstava – ‘Šareni svijet’, hrvatske majorette, mirisni kulinarski show, blagdanske bojanke poštara i paketa, sadit će se biljke za mini vrt, a bit će tu i čarobna šuma kuglica sa željama mališana.

Sve će zabavljati plesna skupina Kristal, a malene posjetitelje educirat će se o nenasilnoj komunikaciji uz interaktivne igrokaze žirafe i vuka koje ove godine u Grad svetog Nikole donosi Centar za nenasilnu komunikaciju Hrvatska. Veseli dječji disko, puno mini-kvizova, smijeha i darova čekat će sve koji dođu u najveseliji grad ikada u jedan i jedinstveni Grad svetog Nikole.

Pokrovitelji Grada svetog Nikole su Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Zaklada Hrvatska za djecu, Međunarodni institute za klimatske aktivnosti i Quintessentially.

I, naravno, ima u Gradu još puno iznenađenja i ostvarenih želja, samo ih sveti Nikola ne želi otkriti. Zato, zapamtite ove datume i, ako želite doznati koja vas iznenađenja još čekaju, vidimo se u njegovom gradu, gradu sretne djece!

D.M. / Foto: Wish mama


Grad svetog Nikole u Amazingi


Tagged: , , , , , , , , ,