Zoo vrt: Čarolija Grada svetog Nikole

Naše živote obilježile su bajke u kojima su glavni junaci bile životnije u likovima Ježeve kućice, Bambija, Lunje i Maze, Kralja lavova i mnogih drugih. Zato je i prvi puta u Zoološkom vrtu u Zagrebu, od 4. do 6. prosinca svoja vrata otvorio Grad svetog Nikole.

Čaroliju Grada organizirao je portal Wish mama, jedinstven po svemu, a prije svega po ovom projektu.

‘Sretni smo, što sedmi po redu, naš Grad za djecu, roditelje, bake i sve one koji vole u srcu ostati mali, a ipak tako veliki, imamo baš ovdje u Zoološkom vrtu, mjestu koje djeca rado posjećuju a ovih je dana s njima bio i sveti Nikola’, rekla je prigodom otvorenja organizatorica Diana Mikloš.

Drage uzvanike, djecu i izvođače pozdravio je Damir Skok, direktor Zoološkog vrta, a zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet ključeve grada predao je svetom Nikoli i potom obišao Grad čarolija, vila i bajki.

Edukativni i ekološko osmišljen program u Gradu svetog Nikole, prije svega je posvećen našim najmlađima, ali jednako tako u njemu mogu uživati i svi koji žele prošetati ulicama grada bajki i čarolije. ‘Ovo je izvrsna nadogradnja programu grada Zagreba, koji želi Advent svima učiniti veselim i sretnim u ovim čudnim pandemijom obilježenim vremenima’, zaključio je Korlaet.

Ulicama Grada svetog Nikole zaplesale su vile i likovi iz bajki, uz radionice za djecu i roditelje, koncerte, a nastupili su dječji zborovi i plesne skupine.

U programu su sudjelovali: Miss4Miss – modna revija s poznatim mamama i njihovom djecom, Plesni klub Vega, Radionica licitarskih srca, Dječji zbor Kikići, Škola pjevanja Mikrofon.hr – mentorice Ivane Barun i Nede Parmać, Plesni studio Plesni kristal, zbor Vukovarski golubići, Svetonedjeljske mažoretkinje te program iznenađenja Happy Minutes – darivanje djece. Brojne eko, edukativne, sportske i kreativne radionice, poput Čarobne blagdanske šume ili zelene radionice Zasadi mini vrt u svom domu, osmišljene su tako da su klinci naprosto uživali, dok su mame i tate odmarali u Kutku za roditelje. Dakle, za svakoga je bilo ponešto, a sretni su bili i veliki i mali.

U Godini čitanja, u Grad svetog Nikole stigli su dječji pisci Tomislav Odžić i Maja Šimleša, a pridružila se i Melita Požgaj. Uz čitanje popularnih slikovnica, djeca su uživala i u predstavama. Mađioničar Luka Vidović i sportski trener Marko Lončar bili su posebni gosti kojima su se razveselili svi, jer vježbanje je in.

Pokrovitelji Grada svetog Nikole bili su: Grad Zagreb, Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Hrvatska gospodarska komora, Zaklada Hrvatska za djecu, Međunarodni institut za klimatske aktivnosti i Globalna concierge agencija Quintessentially-London.

I nešto potpuno novo – dječji Disco sveti Nikola, uz ludu zabavu djece i roditelja, čini se kroz tri dana Grada svetog Nikole nije ni prestajao. I to je glavna namjera Grada koji će svoja vrata otvoriti opet sljedeće godine, a djeca su mu poslala jasnu poruku: Bilo je izvrsno i vrati nam se opet Sveti Nikola.

I. R. / Foto: Rene Karaman


Tagged: , , , , , , , , , , ,