Grad svetog Nikole u Zoološkom vrtu

Naše živote obilježile su bajke u kojima su glavni junaci bile životinje u likovima Ježeve kućice, Bambija, Lunje i Maze, Kralja lavova i mnogih drugih. Bajke i životinje unose radost i veselje koje će u Zoološkom vrtu u Zagrebu, od 4. do 6. prosinca zavladati Gradom svetog Nikole.Čarolija Grada koji će svoja vrata otvoriti upravo u gradu životinja i bajki organizirat će portal Wish mama, jedinstven po svemu a prije svega po projektu Grad svetog Nikole, koji se sedmi put organizira za djecu, roditelje, bake i sve one koji vole u srcu ostati mali, a ipak tako veliki.

Ove godine, ulicama Grada svetog Nikole zaplesat će vile i likovi iz bajki, uz radionice za djecu i roditelje, koncerte i nastupe dječjih zborova, lutkarske predstave i plesne skupine.

Edukativni i ekološko osmišljen program u Gradu svetog Nikole, Wish mama prije svega posvetila je našim najmlađima ali jednako mogu uživati i svi koji se tih dana početkom adventa, žele prošetati ulicama grada bajki i čarolije – Gradom svetog Nikole. A u tom gradu, u svom kutku dočekat će vas on, dobar i darova pun – Sveti Nikola.

U programu će sudjelovati: Miss4Miss – modna revija s poznatim mamama i njihovom djecom, Plesni klub Vega, Radionica licitarskih srca, Dječji zbor Kikići, Škola pjevanja Mikrofon.hr – mentorice Ivane Barun i Nede Parmač, Plesni studio Plesni kristal, zbor Vukovarski golubići, Svetonedjeljske mažoretkinje te program iznenađenja Happy Minutes – darivanje djece.

Brojne eko, edukativne, sportske i kreativne radionice, poput čarobne blagdanske šume ili zelene radionice Zasadi mini vrt u svom domu, osmišljene su tako da će klinci naprosto uživati u svakoj.

U godini čitanja u Grad svetog Nikole dolaze poznati dječji pisci Tomislav Odžić i Maja Šimleša, a pridružit će se i Melita Požgaj u čitanje popularnih slikovnica, a djeca će moći pogledati i dvije dječje predstave.

Mađioničar Luka Vidović i sportski trener Marko Lončar posebni su gosti kojima se vesele i maleni i veliki!  nešto potpuno novo – dječji Disco sveti Nikola uz ludu zabavu djece i roditelja.

Humanitarnu akciju ‘Djeca Hrvatske za djecu Klaićeve – Želim ti osmijeh’ organizatori će zaokružiti tradicionalnim posjetom Klinici za dječje bolesti Zagreb (Klaićevoj bolnici), gdje će s Muzejom grada Zagreba i Svetim Nikolom posjetiti djecu i darovati ih, kako bi ih bar na trenutak u tim bolničkim danima odveli u svijet bajki i čarolija.

I. R.


Tagged: , , , , , , , ,