Nezaboravni Grad svetog Nikole

Poseban svetac čijem se danu najviše vesele djeca i ove godine je ispunio želje mališana i u Zagrebu posjetio svoj čarobni grad.Čaroliju omiljenog i službeno najljepšeg i najposjećenijeg događanja za djecu u sklopu zagrebačkog Adventa – Grada svetog Nikole – i ove godine su, po peti put, začinili nastupi brojnih malih i onih malo većih raspjevanih i rasplesanih izvođača, a klinci i klinceze imali su priliku sudjelovati i u brojnim zanimljivim, magičnim, blagdanskim i ekološkim radionicama.

Grad svetog Nikole održan je 5. i 6. prosinca u Muzeju Grada Zagreba. Kao i do sada bio je ovo jedinstven, bajkovit događaj za obitelji, ponajprije djecu, koji se nikako ne propušta.

Adventski ugođaj prisutan je u cijelom gradu. Pečeni kesteni, kuhano vino, miris fritula, božićnih slastica i ukusnog punča šire se ulicama Zagreba. U Gradu svetog Nikole bilo je isto tako, ali raspjevanije, veselije i nasmijanije nego drugdje.

Vrijeme je darivanja, veselja i blagoslova. Svaki trenutak posvećen najdražima istinska je vrijednost, koju s puno ljubavi treba njegovati. Posebno kada su najmlađi u pitanju. Uz pjesmu, ples i darivanje dvodnevnim spektaklom obilježen je dan svetog Nikole upravo onako kako bi naši najmlađi poželjeli, ali i poslali snažnu poruku o zaštiti okoliša kako bi dječicu naučili kako čuvati planet i život na njemu.

Na dan svetog Nikole sigurno je najveći broj čistih i ulaštenih čizmicama na svijetu, a jutro uči njegova blagdana dječja lica ozarena su posebnim osmjehom dok otvaraju slatka iznenađenja.

Ne tako davne 2015. godine sveti Nikola je odlučio ne samo obići Zagreb i napuniti čizmice, već u njemu i izgraditi svoj grad prepun blagdanske čarolije ispunjen mirisima božićnih slatkiša i dijeliti ga s djecom. Uz nikad bogatiji program, omiljene goste u pratnji svojih obitelji djeca su imala priliku provesti dva dana u pravoj adventskoj bajci.

Sada kada je sve gotovo može se reći da je Grad svetog Nikole zaista bio blagdanska bajka, bajka namijenjena onome što je najvažnije, obiteljima i djeci.

V. M. / Foto: Martina Cvek


Tagged: , , , , , , ,