Zoran Lisjak: Promocija romana Savršeni ustroj u Čakovcu

Promocija akcijskog trilera Zorana Lisjaka ‘Savršeni ustroj’ održat će se u Čakovcu u subotu, 2. rujna u dvorani Scheier, Matice hrvatske 1 (18 sati). Knjigu će predstaviti autor i urednica Sandra Pocrnić Mlakar.Istraga o napadu na talentiranu studenticu, londonskog inspektora odvodi u Dubrovnik kako bi raskrinkao zavjeru u znanstvenim krugovima. Scene potjere po dubrovačkim ulicama imaju filmsku dinamiku, a kako istraga napreduje, triler se proširuje u raspravu o nastanku gradova i cijele civilizacije te o ulozi velikih korporacija budućem razvoju čovječanstva. Književni kritičar Božidar Alajbegović u pogovoru uspoređuje ‘Savršeni ustroj’ s romanima Dana Browna i Lisjakov triler smatra osvježenjem u korpusu djela hrvatskoga kriminalističkog književnog žanra.

Zoran Lisjak objavljivao je kratke priče i pjesme u Varaždinskom zborniku te u zbornicima grada Preloga i u Mariji Bistrici. Objavio je roman ‘Dva svijeta’ (2012.) te zbirku pjesama ‘Boje duše’ (2013.). Triler ‘Savršeni ustroj’ njegov je drugi roman, a priprema i nastavak.

Na čakovečkom predstavljanju knjige ‘Savršeni ustroj’ Zorana Lisjaka za glazbeni ugođaj pobrinut će se Florijan Djerdji i Augustin Lacković te vokal Sara Pevec.

S. M.

Tagged: , , , , , , , , , ,