Zoran Predin: Bez tragova i sjene – za 27 godina braka

Novom pjesmom ‘Bez tragova i sjene’ Zoran Predin najavio novi album i čestitao supruzi 27 godina braka.
Jedan od najpopularnijih kantautora ovih prostora, Zoran Predin, objavio je prvi singl s nadolazećeg albuma ‘Gastarbajter trubadur’, pjesmu ‘Bez tragova i sjene’ koja dolazi s posebnom uputom autora: ‘Prvi singl mog novog autorskog albuma u nama najčešće istovremeno budi osmijeh i suzu. Pjesma o prolaznosti je moja tipična gorko-slatka balada kojoj zapravo i ne treba neka posebna najava. Možda samo uputstvo za slušanje: ‘Prepustite se osjećajima, zagrlite voljenu osobu pored sebe i pjevajte je zajedno.’

Kantautor, autor filmske i kazališne glazbe, pjesnik i pisac te frontmen i osnivač kultnog benda Lačni Franz, stanku od koncerata iskoristio je za snimanje pjesama koje će se naći na njegovu novom albumu s dva naslova ‘Gastarbajter trubadur’ i ‘Takšnih več ne delajo’. Radi se zapravo o hrvatskoj i slovenskoj verziji albuma koji će se fizički naći samo na vinilu.

Prije dvije godine Predin je proslavio 40 godina uspješne karijere, a objavom odličnog albuma ‘Zoran pjeva Arsena’, novom knjigom ‘Glavom kroz zid’ te gala koncertom ‘Ljubavnik iz ormara’ u Lisinskom pokazao je zašto je s pravom jedan od najznačajnijih kantautora u cijeloj regiji. Predinov britki autorski rukopis i fino nijansirani humor ono je što prožima gotovo sve njegove pjesme. Iako su društvene prilike često tema njegovih pjesama koje cinično komentira i u ljubavnoj temi zna naći prave riječi, a takva je i nova ‘Bez tragova i sjene’.

Na zadnjoj slici ti i ja u zagrljaju svojih godina,
plešemo svoj valcer i zračimo mir.
Ti si moja obala, mirna luka mojih valova,
daleko od oluja, živim svoj san.

Prvi singl s novog albuma poziv je na uživanje u zajedničkim trenutcima svim zaljubljenim parovima, ali i najljepša čestitka njegovoj voljenoj supruzi Barbari s kojom je nedavno proslavio 27 godina braka. Novi spot znalački je režirao Radislav Jovanov Gonzo, a snimljen je u zagrebačkom antikvarijatu Vremeplov.

C. R.


Tagged: , , , , , ,