Zoran Predin: Druga žena u haremu

Slovenski kantautor, ali i pisac, Zoran Predin, predstavit će u Gradskoj knjižnici Samobor (srijeda, 23. listopada u 19 sati) svoju knjigu ‘Druga žena u haremu’.

Zoran Predin-Druga žena u haremu 2To je zbirka anegdota, dnevnika i putopisa, 22 priče na 208 stranica, u kojima Zoran Predin opisuje raznolike događaje iz svog života. Takozvano ‘lako štivo’ puno je crnohumornih i  provokativnih situacija, u kojima neki snovi postaju java, a drugi umiru bez buke.

‘Poznatom izrekom kako svaki muškarac u životu mora posaditi drvo, napraviti sina, sagraditi kuću i napisati knjigu, Zoran Predin i započinje svoju knjigu dnevničkih, putopisnih i epistolarnih zapisa…’, napisao je Boris Dežulović, između ostalog, u predgovoru knjige pa dodao i da je ‘od Predina uz kojeg smo odrastali ostalo ono najbolje: divna ironija kojom je zajebavao okoštale dogme i kanone osamdesetih, podjednako stroge komunističke vlasti i nacionalnu skijašku histeriju, a koja je u zrelim godinama izrasla u nadmoćnu autoironiju, onu po kojoj se poznaje zadovoljan i dovršen čovjek.’ Zbirka je krajem veljače objavljena u izdanju Aquarius Recordsa.

Zoran Predin je početkom tjedna objavio novi studijski album ‘Kosa boje srebra’, koji će predstaviti na koncertu, 23. studenog u zagrebačkoj Tvornici kulture.

‘Čekajući operaciju srca, prošlog sam ljeta napokon imao dovoljno vremena skupiti putopise i dnevnike koje sam u prošlih dvadeset godina pisao za novine. Iz šturog časopisnog jezika proširio sam ih u bogatije izvještaje s osobnom  notom. Dodao sam svoju intimnu i obiteljsku dimenziju. Onda sam se latio pisanja priča i anegdota, za koje sam mislio da ne smiju pasti u zaborav. U tome sam stvarno uživao. Na kraju sam sve pomiješao na način koji čitatelja može održati budnim. I uspjelo je. Kritičari su zadovoljni, a čitatelji mi šalju poruke i mailove da sam ih do suza nasmijao. To mi je najveća nagrada.“ (Zoran Predin)

Aquarius

Pročitajte još: Kosa boje srebra , U mojim očima

Tagged: , , , , , , , , , , , ,