Zrinka Posavec: Sevdah i panonika

U maloj dvorani zagrebačkoga Lisinskog, u četvrtak, 4. veljače (20 sati) akademska glazbenica Zrinka Posavec održat će koncert pod nazivom ‘Sevdah i panonika’.
Zrinka Posavec
Zrinka Posavec i njezini glazbenici mijenjaju boje etno glazbe, a u svojim izvedbama starogradskih pjesama i sevdalinki donose sasvim novi zvuk. Pjevačica koristi različite pjevačke stilove i tehnike, njezin glas iznenađuje mekoćom i publiku spontano inspirira da i sama zapjeva. U pratnji kreativnih glazbenika, Zrinka Posavec svojim načinom muziciranja iskazuje poštovanje prema generacijama i prostorima u kojima su nastajale starogradske pjesme Panonije i sevdah. U protekloj godini, u kojoj je izvela dvadesetak koncerata uz suradnju i predani rad glazbenika Tihomira Hojsaka i Filipa Novosela, Zrinka Posavec izgradila  je svoj stil pjevanja autentičnih suvremenih  intepretacija. Ovaj spoj je energičan, osjećajan i pitak te nudi publici sasvim drugi pogled u svijet etno glazbe.

Na koncertnom reperoaru su poznate pjesme koje publika rado sluša, no u potpuno drugačijim modernim izvedbama, kao što su: ‘S one strane Plive’, ‘Na te mislim’, ‘O jesenske duge noći’, ‘Sejdefu majka buđaše’, ‘Moj dilbere’… Publika će čuti originalne izvedbe u kojima se prepliću etno, jazz i orijentalni zvuk. Pred Zrinkom Posavec je niz koncerata i izlazak prvog albuma ‘Pantomima’.

Do sada je Zrinka Posavec nastupila u Đakovu, Osijeku, Vinkovcima, Karlovcu (Zorin dom), Petrinji, Zagrebu, Ogulinu, Slavonskom Brodu, Bolu na Braču, Jelsi na Hvaru, Velikoj Gorici… Pune dvorane i oduševljena publika najbolja su potvrda da je riječ o poslastici koja obećava vrhunski glazbeni doživljaj i otvara srce.

Uz Zrinku Posavec i bend koji čine Filip Novosel, Zvjezdan Ružić, Tihomir Hojsak, Borna Šercar – nastupit će i posebna gošća, Zrinkina sestra – pjevačica grupe Detour – Maja Posavec.

V. L.


Zrinka Posavec
Zrinka Posavec: Sevdalinke u predahu od opernih arija
Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,