Zubatac vs. zubatac: Časlav vs. Marin

Časlav Matijević i Marin VanjakMarin Vanjak, vlasnik zagrebačke pizzerije O’Hara, i poznati chef Časlav Matijević odmjerili su snage u pripremanju zubaca, dobro znanog stanovnika našeg mora, a u svakom od njih bilo je po deset kilograma.

Zubatac-na gradeleCjelodnevni gastro show bio je upriličen u Marinovoj pizzeriji na zagrebačkoj Malešnici. Marin je pekao zubaca na gradelama na samo njemu znan način, a Časlav je ribetinu filetirao u čudesnoj marinadi.

Pobjednici su bili obojica, uz to se dobro zabavivši. Namjera im je bila promovirati kulinarske i ribolovne tehnike te pokazati kako se jedna od najcjenjenijih jadranskih riba može pripremati na originalan način.

Zubatac-filetČini se besmislenim prepisivati recepte u koje su utkali svoju dušu, radeći prema intuiciji i osjećaju, tako da zubatac u nekoj kućnoj izvedbi vjerojatno ne bi mogao biti takav kao tog dana u O’Hari.

Nakon ovoga predivnog druženja, svi smo bogatiji za novi gastronomski doživljaj, a novi izazovi, kako čujemo, tek slijede.

M. T. / Foto: Julio Frangen


Pročitajte još:

Dejan Plišo-pizzaiolo
Tagged: , , , , , , , , ,