Zuhrin Političar osvaja birače

Predizborna kampanja u punom je jeku, a i Skradin se već opredijelio za svoju političku opciju – Zlatana Zuhrića Zuhru. Njihov kandidat gradit će Pelješki most do Tokija, svima osigurati mirovine, a ne samo umirovljenicima, te će prvom prilikom vratiti dobre stare tekovine privatizacije i otvorenog primanja mita. Naravno, uz zdušnu podršku naroda.
Zuhra-PolitičarSve to, i još mnogo više ponudio je Zlatan Zuhrić Zuhra, koji je u sklopu Skradinskog kulturnog ljeta urnebesnom komedijom ‘Političar’, autora Ladislava Prežigala, na noge podigao svoje biračko tijelo. Poznati je glumac i komičar uz ovacije prepunog gledališta na trgu u Skradinu nekoliko puta izlazio na pozornicu, a najavio je i svoj daljnji obilazak birališta diljem Hrvatske, pa i dijaspore. Kako se rade političke koalicije i kakav je, ustvari, um prosječnog domaćeg političara, Zuhra je vješto prikazao u ovoj komediji koja će demistificirati izbore u Hrvatskoj i natjerati političke elite da se zamisle.

‘Dok je politička satira u Lijepoj našoj gotovo zamrla, drago mi je da se otvorilo mjesto za jednog istinskog političara, ma što jednog – za cijelu koaliciju, i da mogu narodu bez dlake na jeziku reći kako stvari stoje. Obećat ću im i brda i doline, mladima besplatnu travu, a starima besplatnu kavu, bebama i babama besplatne pelene i gaće, a (ne)radnicima duplo veće plaće. Ma obećat ću im što mi se prohtije jer znam da ću dobiti njihov glas’, izjavio je Zuhra u duhu likova koje u predstavi utjelovljuje.

A što to ‘Političar nudi’? Jedan mračni kut restorana, jednu političku misiju i pet urnebesnih likova – seljačinu, mladog revolucionara, ginekologa koji želi zaštititi neke svoje mutne poslove, starog političkog lisca koji mijenja stranke kao kapute i ambicioznu direktoricu banke koja vodi i jedan profitabilni fond. Svi oni žele vlast i svi oni žele zbrinuti sebe. A sve ih utjelovljuje jedan glumac – Zuhra.

Iza ove nove hit predstave koja obilazi cijelu Hrvatsku stoji dobro poznata B Glad produkcija, koja je zemlju već digla na noge spektaklima ‘Footloose’ i ‘Crna kuća – mjuzikl u boji’, a dramaturgiju potpisuje novinar i pisac Igor Weidlich.

B. G.


Zlatan Zuhrić Zuhra-političar
Zuhra u utrci za bolju Hrvatsku

Tagged: , , , , , , , , , , ,