5 dana Zagreba u Sarajevu

Simboličnog naziva, ‘5 dana Zagreba u Sarajevu’ od 2. do 6. lipnja u bosanskohercegovačkoj prijestolnici održat će se peto izdanje Ja BiH…festivala.
Ivica Propadalo, Naida Šehović, Moamer Kasumović, Zana Marjanović, Emir Kapetanović, Ismet Efendić i Nikola Stojadinović
Kao i prethodno, ovogodišnje festivalsko izdanje ponudit će i predstaviti bogat program s izrazito zanimljivim gostima te velikim glumačkim i glazbenim zvijezdama.

Svečano otvaranje održat će se 2. lipnja u 19 sati u sarajevskom kinu Meeting Point. Povodom otvorenja bit će predstavljena i izložba slikara Vatroslava Kuliša – ‘Portreti Darka Glavana’, dok je za 19.30 sati predviđena projekcija hrvatskog filma ‘Kauboji’.

Za vrijeme festivala, publika će moći uživati u bogatom filmskom programu: ‘Majstori‘ Dalibora Matanića, ‘Gangster te voli‘ Nebojše Slijepčevića, ‘Svećenikova djeca‘ Vinka Brešana i ‘Visoka modna napetost‘ Filip Šovagovića.

Ljubitelji knjige imat će priliku sudjelovati na promociji novog književnog djela Mani Gotovac ‘Ma koji život, ma koji teatar’ kao i u predstavi ‘Pričaj mi o Gorkome’ s Juditom Franković, Hanom Hegedušić i Robertom Plemićem u glavnim ulogama. Bogat je i glazbeni program: ‘Glumice pjevaju’ Jasna Bilušić i Ivana Rushaidat, Teška industrija i band Karne.

Predviđena je i humanitarna akcija za pomoć djeci, kada će gosti festivala posjetiti SOS Dječje selo Sarajevo te sudjelovati u predstavi ‘Crvenih noseva’, Klaunova doktora koji već nekoliko godina svojim točkama razveseljavaju i unose dozu radosti kod djece diljem Hrvatske i regije.

‘S obzirom na cjelokupnu situaciju i elementarne nepogode koje su pogodile cijelu regiju odlučili smo i mi ispred Ja BiH…festivala organizirati pomoć te dio sredstava od programa donirati u humanitarne svrhe. Vjerujem da će unatoč svim lošim vijestima i stvarima koje se dešavaju posljednje vrijeme, Ja BiH…festival donijeti malo radosti i pozitivnih vibracija u ovim teškim vremenima. Zato pozivam sve da nam se pridruže jer imamo uistinu bogat program u kojem će svatko pronaći nešto za sebe što će sigurni smo zadovoljiti i one najzahtjevnije’, rekao je kreativni direktor Ja BiH…festivala, Ivica Propadalo.

PRiredba

Pročitajte još: Otvoren Ja BiH festival , Magacin Kabare na zatvaranju Ja BiH festivala

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,