Darujemo ulaznice: Ansambl Antiphonus – finalni koncert Canticum canticorum

U suradnji s Ansamblom Antiphonus darujemo 2×2 ulaznice za koncert ‘Canticum canticorum’ koji će se pod ravnanjem Tomislava Fačinjija održati u crkvi sv. Katarine u nedjelju 15. travnja (20 sati).Kratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: FDAR2
a u tekstu: vaše ime i adresa         broj telefona         vaš razlog        datum

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 11. travnja u 23.59 sati
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 12. travnja u 00.30 sati

Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Hvaljeni i svestrani Ansambl Antiphonus, pod ravnanjem maestra Tomislava Fačinija, svoju koncertnu sezonu, koju u hrvatskoj metropoli tradicionalno prate dva ciklusa, Triade i Trinitas, okrunit će finalnim koncertom ‘Canticum canticorum’, tijekom kojeg će pod nebeskim svodom zagrebačke crkve proputovati kroz tisuću godina glazbe te dvije tisuće transcendentne ljubavne poezije.

Pomno odabran glazbeni meni zahtjevnijeg aranžmana za veliko finale koncertne sezone Ansambla Antiphonus posebnom će glazurom preliti glas slavnog baritona Reinera Schneidera Waterberga, nesuđenog njemačkog inženjera s tri fakultetske diplome i neobičnim životnim putem, koji je rođen u Namibiji, gdje je i proveo djetinjstvo. Posljednjih godina jedna je od najjačih karika vokalnog ansambla Singer Pur, koji se broji među vodeće svjetske a-cappella glazbene sastave, a upravo je 2017. nizom uzbudljivih koncerata i glazbenih master classova diljem globusa proslavio 25 godina uspješnog djelovanja.

‘Da bi pjesma uistinu bila nad pjesmama, treba ne samo dobre volje, nego i uvijek nekih novih obzora! Zato Antiphonus za ovu priliku poziva baritona proslavljena ansambla sličnih kontura, ali znatno debljeg curriculuma, Singer Pur. Oni se ne diče samo bogatom sezonom, svjetskim turnejama, praizvedbama skladatelja kao što su Wolfgang Rihm i Ivan Moody, suradnjom s Hilliard ansamblom, već i s više od dvadeset nosača zvuka od kojih su mnogi višestruko nagrađivani. Reiner će pjevati s nama i voditi program koji nam otvara dveri glazbe skladane na tekstove Solomonove ‘Pjesme nad pjesmama’ – od Hildegard von Bingen, preko Heinricha Schuetza i Lassusa do Ivana Moodyja… Puni krug do sljedeće prilike’, pozvao je Tomislav Fačini, uvaženi dirigent i umjetnički voditelj Ansambla Antiphonus.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti (90 kuna za odrasle, a 50 kuna za umirovljenike, studente i grupe) sat vremena prije početka koncerta na ulazu u crkvu sv. Katarine ili ranije online putem.

Tagged: , , , , , , , , , , , ,