Martin Kosovec: Snimljen spot za pjesmu Maštarija

Iako su brojni slušatelji s nestrpljenjem čekali prvu pjesmu Martina Kosovca, pobjednika The Voicea Hrvatska, nisu to morali dugo.

U samostalnu glazbenu karijeru zakoračio je kao Martin i to s pjesmom ‘Maštarija’, koja spaja upravo ono čim je privukao veliku pažnju: nostalgiju za nekim minulim vremenima i modernu produkciju kakvoj teži. Pjesmu je Martin kao poseban gost premijerno uživo izveo 23. veljače, u zabavnom dijelu polufinalne večeri Dore. ‘Maštarija’ nastavlja nizati velike uspjehe: već je dva mjeseca u top deset najemitiranijih pjesama u radijskom eteru, nedugo nakon izlaska ušla je i u službeni hrvatski Billboard, trenutno je #6 najpretraživanija pjesma na Shazamu u Hrvatskoj, a u utrci je i za nagradu Cesarica kao Hit ožujka. Pjesma odsad ima i glazbeni videospot koji je vjeran prikaz šarmantne kombinacije nostalgije i mladosti u glazbenikovu upečatljivom izričaju.

Iza pratećeg spota koji se, u skladu s pjesmom, može opisati kao moderna interpretacija retro estetike, stoji Lumiere Production, a svi prekrasni kadrovi – od prepuštanja maštanju na ‘suncu Jadrana’, vožnje u klasičnom oldtajmerskom Mercedesu i scena iz veličanstvene Kristalne dvorane – snimljeni su u Opatiji.

‘Snimanje je prošlo odlično, nismo bili u cajtnotu pa smo sve snimili bez nekog napora i pressinga. Bilo je to jedno lijepo druženje po Opatiji s kamerama. Ovim putem zahvaljujem produkcijskom timu što je bio iznimno profesionalan i susretljiv i što vrlo dobro rade svoj posao’, otkriva Martin.

Redatelj spota je Artem Dushkin, za snimanje, montažu i color grading zaslužan je Mateo Jurčić, a asistent kamere je Josip Cvitešić. Odjeću je odabrala stilistica Eni Slosar, frizura je djelo ruku Marka Listeša, dok se za šminku pobrinula Gea Glazer. Martinu se u spotu ‘iz nekog starog vremena’ pridružila glumica Paula Šegota čiju je koreografiju osmislila Paola Vukelić (agencija Momenta).

Martin je premijernom izvedbom debitantskog singla na Dori iznenadio mnogobrojnu publiku. Kako sam glazbenik kaže, ‘nema velikog raskoraka u izričaju – samo je dodan moderni prizvuk i beat.’

‘Posebno se zahvaljujem Peggyju (Predragu Martinjaku) i Vanni što su napisali ovu pjesmu za mene, mom diskografu Universal Musicu što su tu uz mene i što maštaju zajedno sa mnom, HRT-u što su mi dali priliku da pjesmu predstavim na Dori i svima koji me podržavaju i slušaju’, izjavio je Martin.

Do suradnje s Vannom, koja ga je kao mentorica dovela do finala i pobjede u ‘The Voice Hrvatska’, došlo je sasvim prirodno, kao i sa svim drugim suradnicima koji su dali svoj obol pjesmi.

‘Nekako se intuitivno razvila ta spona između Martina i Peggyja – Predraga Martinjaka koji potpisuje glazbu za pjesmu ‘Maštarija’, a koji je autor posljednjih Massimovih pjesama. Poveznica je svakako i taj specifičan, široki puni glas, a tu je i pjesma ‘Sjaj u tami’ koju smo odabrali za finalni nastup u The Voiceu. Sve to me nakon showa inspiriralo da spojim te drage mi ljude’, opisuje Vanna te dodaje kako se Martinu odmah svidjela melodija.

Također spontano, nastao je i tekst: ‘Prvo sam došla samo sa sugestijom, bez cilja da autorski sudjelujem i eto, kroz proces rada, a budući da već dosta dobro poznajem Martina, sve se posložilo prirodno’, nastavlja Vanna. I zaista, Martin voli sjesti u auto i, slušajući radio, odvesti se izvan grada i gužve stoga stihovi Mogli bi ti i ja, na dan il’ dva pobjeć iz Zagreba, zvuče ne samo kao maštarija nego i stvarna priča. Maštarija je dosta zgodna kombinacija moderne glazbe, Martinovih osobnih preferencija, ali i nekih starih vremena. Smatram da pjesma u tekstu nosi sve elemente s kojima se Martin sjajno može predstaviti publici u svojoj prvoj pjesmi.’

Uz tekst Ivane Vrdoljak Vanne, Predrag Martinjak Peggy, kako je spomenuto, potpisuje glazbu, ali i aranžman te je producent i tonski snimatelj pjesme. Snimljeno je u Studiju Šušnjevec, a iza miksa i mastera snimke stoji Miroslav Lesić Lesique.

Fotografije: Josip Cvitešić, Lumiere Production / Universal Music


Tagged: , , , , , , , , , ,