Martin Kosovec na Vannine stihove otpjevao Maštariju

Pobjednik showa The Voice Hrvatska Martin Kosovec premijerno je na Dori predstavio svoju prvu pjesmu ‘Maštarija’ koju su za njega napisali Ivana Vrdoljak Vanna i Predrag Peggy Martinjak.

Nakon što se već prvim nastupima u The Voice Hrvatska istaknuo neizmjernom lakoćom izvođenja zahtjevnih dionica, posebnom bojom vokala, svojim šarmom te kombinacijom nostalgije i mladosti, Martin Kosovec zasluženo je odnio titulu pobjednika The Voice Hrvatska. Iako su mnogobrojni slušatelji s nestrpljenjem čekali njegovu prvu pjesmu, nisu to morali dugo. U samostalnu glazbenu karijeru zakoračio je kao Martin i to s pjesmom ‘Maštarija’, koja spaja upravo ono čim je Martin privukao veliku pažnju: nostalgije za nekim minulim vremenima i modernu produkciju kakvoj mladi glazbenik teži. ‘Maštariju’ je Martin kao poseban gost premijerno uživo izveo 23. veljače, u zabavnom dijelu druge polufinalne večeri Hrvatskog izbora za pjesmu Eurovizije, a cijelom svijetu sada je dostupna putem svih glazbenih platformi.

‘Pjesma je nastala u vrlo kratkom roku. Zaista smo se potrudili da što prije izađe i premijerno ju predstavimo na Dori’, rekao je Martin opisavši svoje viđenje pjesme: ‘Jako mi je fora; nismo ciljali neku jako ozbiljnu baladu, nego nešto malo vedrije, nešto možda i neočekivano. ‘Maštarija’ je catchy i radiofonična’.

Martin je premijernom izvedbom iznenadio mnogobrojnu publiku, kako i sam kaže, ‘nema velikog raskoraka u izričaju – samo je dodan moderni prizvuk i beat’.

‘Posebno se zahvaljujem Peggyju (Predragu Martinjaku) i Vanni što su napisali ovu pjesmu za mene, mom diskografu Universal Musicu što su tu uz mene i što maštaju zajedno sa mnom, HRT-u što su mi dali priliku da pjesmu predstavim na Dori i svima koji me podržavaju i slušaju’, dodao je.

Do suradnje s Vannom, koja ga je kao mentorica dovela do finala i pobjede u The Voice Hrvatska, došlo je sasvim prirodno, kao i sa svim drugim suradnicima koji su dali svoj obol pjesmi.

‘Nekako se intuitivno razvila ta spona između Martina i Peggyja – Predraga Martinjaka koji potpisuje glazbu za pjesmu ‘Maštarija’, a koji je autor posljednjih Massimovih pjesama. Poveznica je svakako i taj specifičan, široki puni glas, a tu je i pjesma ‘Sjaj u tami’ koju smo odabrali za finalni nastup u The Voiceu. Sve to me nakon showa inspiriralo da spojim te drage mi ljude’, opisuje Vanna te dodaje kako se Martinu odmah svidjela melodija. Također spontano, nastao je i tekst: ‘Prvo sam došla samo sa sugestijom, bez cilja da autorski sudjelujem i eto, kroz proces rada, a budući da već dosta dobro poznajem Martina, sve se posložilo prirodno’, nastavlja Vanna. I zaista, Martin voli sjesti u auto i, slušajući radio, odvesti se izvan grada i gužve stoga stihovi ‘Mogli bi ti i ja, na dan il’ dva pobjeć iz Zagreba’ zvuče ne samo kao maštarija nego i stvarna priča. ‘Maštarija’ je dosta zgodna kombinacija moderne glazbe, Martinovih osobnih preferencija, ali i nekih starih vremena. Smatram da pjesma u tekstu nosi sve elemente s kojima se Martin sjajno može predstaviti publici u svojoj prvoj pjesmi.’

Uz tekst Ivane Vrdoljak Vanne, Predrag Martinjak Peggy potpisuje glazbu i aranžman te je producent i tonski snimatelj pjesme. Snimljeno je u Studiju Šušnjevec, a iza miksa i mastera snimke stoji Miroslav Lesić Lesique.

D.Č. / Foto: Universal Music Hrvatska / YouTube


Martin Kosovec pobjednik showa The Voice


Tagged: , , , , , , ,