Ljubav i zaljubljenost: Vrući stolac Sanje Tatalović

Muškarac bez muškosti mogao bi kontrolirati svoje emocije – bio je početni stav glazbenika Valenta NT Wave Samardžije. I muškarci i žene umorili su se od stvaranja dojma, kojim skrivaju svoje pravo ja u strahu od odbacivanja druge strane – započela je spisateljica Daniela Uzelac. Svi mi imamo iste potrebe, ali različite strategije – nastojao je pomiriti strane terapeut Goran Pejaković.Troje sugovornika Sanje Tatalović ‘Na vrućem stolcu’ kroz smijeh i dosjetke su raspravljali o ljubavi, zaljubljenosti, emotivnoj otvorenosti i štitovima iza kojih se zaklanjamo. Publika u Kulturnom centru u zagrebačkoj Mesničkoj 12 njihov je gotovo dvosatni razgovor pratila kao napeti film.

Navodeći primjere babuške i boginje sa svoga bloga i knjiga ‘Put boginje’, Daniela Uzelac ustvrdila je kako je boginja esencija ženstvenosti koju babuška zbog strahova i loših iskustava skriva pod slojevima gorčine i starih programa.

Valent NT Wave Samardžija šarmantno je na svom primjeru objasnio kako je muškarcu glavni motiv seks i zbog seksa je spreman obećati brda i doline, a nakon seksa nema više potrebu osvajati. Svojim je primjedbama nabacio lopticu terapeutu Pejakoviću, koji je objasnio da tjelesni aspekt uključuje dodire i osjete, a emocionalni aspekt sastoji se od više osjetilnih iskustava za čiji je razvoj potrebno vrijeme.

Seksualnost je duhovnost, a da bi došao do nje svatko treba odgovoriti na pitanje – tko sam’, ustvrdila je na to Daniela Uzelac. ‘Ako žena upoznajući muškarca uvidi da seks ne vodi bliskosti, osjeća se kao sredstvo, što će je ubosti ravno u srce. Jer ona posjeduje esenciju ženstvenosti koju želi predati. Ako žena ne može predati svoju esenciju ženstvenosti muškarcu, ta se energija u njoj kovitla i trune pretvarajući ženu u čangrizavu babu’, objasnila je Daniela Uzelac.

Voditeljica ‘Vrućeg stolca’ Sanja Tatalović promišljenim je izborom sugovornika temu ljubavi i zaljubljenosti zahvatila iz više uglova, a virtuoznom moderiranjem usmjeravala je sugovornike prema stvarnim primjerima ‘s terena’. U interaktivnom dijelu razgovora djevojke iz publike zanimao je izbor partnera i zašto ih privlače partneri koje ne zanima duhovni rast. Samardžija je na to dosjetljivo odgovorio da su konkretni muškarci zabavni, što je djevojkama privlačno. Muškarce u publici zanimalo je, pak, kako do duhovnosti, na što je Pejaković objasnio da su načini duhovnog rasta individualni, kao i životi, ali svi smo duhovna bića koja proživljavaju tjelesno iskustvo. Daniela Uzelac slikovito je opisala kako odnos između tijela i duše nije kao voda u boci, već kao boca u oceanu.

Sljedeći gost Sanje Tatalović, u petak, 13. studenog bit će Igor Ognjenović, profesor matematike i astrolog, a tema je sloboda ili determiniranost. Sanja Tatalović objavljuje razgovore ‘Na vrućem stolcu’ na svom YouTube kanalu. Neki od dosadašnjih gostiju bili su Marijana Perinić, Ratko Mavar, Peđa Bajović i Krešimir Mišak.

Sandra Pocrnić Mlakar


Tagged: , , , , , , , , , ,