Maja Vržina: Izložba Rule of Three

Jedinstvena izložba hrvatske umjetnice s londonskom adresom Maje Vržine dolazi u Zagreb. Izložba ‘Rule of Three’ svečano je ozvorena u galeriji Prsten Hrvatskog društva likovnih umjetnika u suradnji s kustosicom Ivom Körbler, a bit će izložena do 4. lipnja.Djela koja su nedavno visoko procijenjena od ugledne britanske tvrtke Andrew Acquier FRICS izrađena su posebnom tehnikom pozlaćivanja (gilding) kojom je Maja Vržina osvojila ljubitelje umjetnosti.

Pozlata je tehnika kojom se različite površine poput metala, drveta ili stakla presvlače zlatom u listićima, a Maja ju je naučila kod Davida Duncana, vodećeg stručnjaka za ovu tehniku koja u Velikoj Britaniji ima višestoljetnu tradiciju.

U kratkom roku, Maja se istaknula svojim stilom i identitetom koji se ističe u modernoj hrvatskoj umjetnosti. Njezina djela 2008. uvrštena su u katalog izložbe ‘Hope of Life’ koju je u Bruxellesu organizirao Europski savez nacionalnih zemalja, a koje se bave beskućnicima (FEANTSA) te izložba ‘XXXIX’ u londonskom Strandu na West Endu koja je osvojila kritiku i publiku.

Umjetnički opus Maje Vržine svjedoči o velikom umjetničkom i kreativnom potencijalu. Jasno je prepoznatljiva i već čvrsto formirana osobna stila. Izložba nakon Zagreba seli u London.

T. D.

Tagged: , , , , , , , , , , , ,