Zasviraj sa Žujom: Pobijedio bend Mnogi drugi

U zagrebačkoj pivnici Pivana održano je live finale natječaja ‘Zasviraj sa Žujom’ u kojoj su svoje glazbene i izvođačke sposobnosti pokazala četiri benda: Sillycons, NORD, Mnogi drugi te F5. Iako su sva četiri benda bila odlična, čast da nastupi na INmusic festivalu pripala je bendu Mnogi drugi.
Mnogi drugiMnogi drugi je zagrebački akustični alternativni rock bend. Aktivni su već tri godine, a o svom specifičnom glazbenom izričaju kažu: ‘Smjer u kojem idemo poprilično je nedefiniran, uvijek smo otvoreni za promjene, nove instrumente – prvo smo bili električni, sada smo akustični, ubacujemo često neke nove elemente, tako da je teško reći kako ćemo zvučati za nekoliko godina.’  Bend nije skrivao oduševljenje pobjedom te se jako vesele nastupu na velikoj pozornici INmusic festivala, koji se održava od 22. do 24. lipnja na zagrebačkom Jarunu.

Svi finalisti su bili sjajni što, osim činjenice da su došli do finala natječaja, dokazuju i glasovi novinara: prva dva benda imala su jednak broj glasova, dok su druga dva benda imali samo po jedan glas manje. Atmosfera i napetost se tako dodatno pojačala te su dva benda s jednakim brojem glasova odsvirali po još jednu pjesmu nakon čega su prisutni predstavnici medija birali pobjednika. Bend Mnogi drugi je u ovome krugu uvjerljivo odnio pobjedu. Drugi finalisti osvojili su vrijedne utješne nagrade.

F. M.


Franz Ferdinand Franz Ferdinand i Sparks na INmusic festivalu


Tagged: , , , , , , , , , , , , ,