10. Noć kazališta: Rekordan broj uključenih mjesta

Jubilarna, 10. Noć kazališta donijela je rekordan broj uključenih mjesta u Hrvatskoj – manifestacija se održala u čak 55 mjesta!Interes gledatelja bio je veliki za sve programe koje su pripremili sudionici, a i njih je ove godine bilo najviše do sada, 144 kazališta, javnih te nezavisnih kazališnih družina, drugih javnih ustanova, amaterskih i dramskih skupina.

Izvedeno je više od 170 programa, od toga najviše kazališnih predstava, a uz njih i niz popratnih programa kao što su: izložbe, otvorene probe, koncerti, razgledavanje kazališnih prostora, humanitarne akcije… Među izvedenim programima izdvajaju se tri kazališne premijere, jedna svečana obnova te tri inozemna gostovanja. Sada već tradicionalno, u pojedinim mjestima manifestacija je trajala više dana kao u Karlovcu, Kninu i Umagu.

Posebno se izdvajaju mjesta i gradovi u kojima se Noć kazališta održala prvi puta: Breznički Hum, Korčula, Novska, Poreč, Pribislavec, Vodice i Orahovica, u kojoj je manifestacija i završila.

Iako se broj posjetitelja ne može točno odrediti zbog velikog broja slobodnih programa bez naplate, i ove je godine interes bio izniman, a kazališne dvorane pune. Prema aktualnim podacima, procijenjeno je da se radi o više od 40.000 posjetitelja koji su nazočili svim priređenim programima u Hrvatskoj.

Organizatori se zahvaljuju svim umjetnicima i sudionicima na programskom doprinosu, predsjednici na pokroviteljstvu, Ministarstvu kulture, Hrvatskoj turističkoj zajednici, Gradu Zagrebu, Turističkoj zajednici Grada Zagreba i lokalnim zajednicama na potpori, medijima na kvalitetnom praćenju i najavi manifestacije te osobito publici zbog koje i postoji Noć kazališta.

N. M.


Tagged: , , , ,