11. ružičasti Pink Day u Laubi

Jedini hrvatski festival ružičastih vina Pink Day Zagreb pripremio je i ovoga puta bogat i raznolik program s čak osam radionica i masterclassa, a ovogodišnja zemlja partner festivala je Mađarska.

Programi će se održavati i u tjednu prije festivala 16. i 17. travnja. Masterclass ‘Roséi novog svijeta’ zakazani su za 16. travnja u Bornstein wine baru, a 17. travnja slijedi nekoliko izvrsnih radionica u Mađarskom kulturnom centru – Institut Liszt na Europskom trgu: masterclass ‘Mađarski roséi’; radionica ‘Elegancija roséa: vina Belje i slastice u društvu Roberta Hromalića’ i radionica ‘Sve o jednoj čaši’.

11. Pink Day Zagreb održat će se u Laubi u subotu 20. travnja od 11 do 20 sati, gdje će biti prisutno više od 100 etiketa rosé vina iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Srbije, Italije, Francuske… kao i izlagači maslinova ulja na Green in Pink festivalu te izlagači na mini festivalu Pink Mixology gdje će posjetitelji moći kušati ružičaste koktele.

Više informacija o radionicama i prijave na [email protected], a sve o rasporedu festivala, izlagačima i partnerima na društvenim mrežama Pink Daya kao i na stranici www.pinkdayzagreb.com

Tijekom festivala 20. travnja u Laubi će se održati nekoliko radionica: radionica ‘Maslinova ulja’, zatim masterclass ‘All About Rosé: Katherine Cole’, koji će održati posebna gošća Katherine Cole koja stiže iz Amerike a svojom knjigom ‘Rosé All Day’ je pokrenula svojevrsnu svjetsku ‘ružičastu vinsku revoluciju. Radionica ‘Pink mixology’ bavi se pink koktelima, a u tu je i zanimljiv Okrugli stol ’10 godina vrhunskog maslinarstva u Hrvatskoj’, koji moderira Morana Zibar. Službena voda festivala Römerquelle pripremit će udoban IKEA lounge u kojem će se posjetitelji moći odmoriti uz njihovu vodu.

Pink Day će i ove godine nagraditi najljepša izlagačka mjesta, pa će Lauba tijekom festivala opet biti okupana rosé detaljima, cvijećem, balonima i ukrasima… a za nagrade najkreativnijih izlagača pobrinuli su se partneri festivala; Embassy koji će darovati pink gradski bicikl, Croatia by the glass osigurava izlet u jednu divnu vinariju, Riedel čaše osigurava Miva Galerija vina, a tu je i IKEA paket s posebno izabranim roza artiklima.

Z. B. / Foto: Rene Karaman


Tagged: , , , , , , ,