16. Vrisak: Sajam knjiga i festival autora

Otvorenje 16. Vriska održat će se 9. i 10. rujna u riječkom art-kvartu Benčić, u režiji tri partnera koji donose četiri programa. Posjetitelje u subotu očekuje premijera filma, a nedjelja će biti ispunjena kulturom i umjetnošću.

Filmska subota, 9. rujna, i službeno otvorenje kino sezone Art kina bit će obilježena premijerom domaće krimi-drame ‘Smrt Djevojčice sa žigicama’ Gorana Kulenovića, nastale prema istoimenom hit romanu Zorana Ferića i donosi razgovor sa književnikom u 19,30 sati uoči filma, kao i razgovor s autorskom filmskom ekipom nakon projekcije koja započinje u 20,30 sati.

Programski dio u nedjelju, 10. rujna, bit će u znaku kreativnosti kroz izložbu Godardove kutije, višemedijskog umjetnika Stéphana Crasneansckog. Izložba donosi fotografije Godardovog osobnog arhiva, a moći će se pogledati od 18,30 sati na prvom katu u Jaslicama MMSU.

Središnje događanje večeri 16. Vriska dodjela je V.B.Z.-ove književne nagrade koja počinje od 19,30 sati u dvorištu art-kvarta Benčić.

V.B.Z.-ova nagrada za najbolji neobjavljeni roman najunosnija je književna nagrada u Hrvatskoj čiji je novčani iznos ove godine povećan na 15.000 eura. Vrisak – riječki sajam knjiga i festival autora stavlja Rijeku u središte književnog i kulturnog života Hrvatske i regije. Od 10. do 17. rujna u riječkom kvartu kulture, art-kvartu ‘Benčić’, organizator festivala izdavačka kuća V.B.Z., u suradnji sa svojim partnerima iz art-kvarta (Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Dječja kuća GKR, Art-kino i Dnevni boravak) donosi više od 50 programa (promocija, predstavljanja, razgovora i tribina, uz popratni likovni, glazbeni i filmski program) u kojemu će sudjelovati gotovo stotinu umjetnika.

Program se nastavlja pićem dobrodošlice u 20,30 sati uz Fino Vino i Koya Rijeka. Za kraj rezervirana je zabava uz glazbu, a završnicu režira Boris Štok u live izdanju od 21 sat.

Ulaz na sve festivalske programe je slobodan.

Foto: vRIsak


Rekordno posjećen 15. Vrisak


Tagged: , , , , , , , , , ,