16. ZFF zatvorio film majke i kćeri Chaplin

Svečanom projekcijom španjolsko-britanskog filma ‘Sidro i nada’ u prepunom kinu Europa zatvoreno je 16. izdanje Zagreb Film Festivala. Publici je film predstavila posebna gošća festivala Geraldine Chaplin, koja u filmu glumi uz svoju kćer Oonu.

Tijekom ceremonije zatvaranja direktor Boris T. Matić osvrnuo se na činjenicu da je festival ove godine po prvi put dobio pobjednika koji je svoje prve korake prošao upravo na ZFF-u. ‘Teret’ Ognjena Glavonića, dobitnik Zlatnih kolica 16. ZFF-a, razvijan je prije nekoliko godina na radionici Moj prvi scenarij što je poseban uspjeh i prijelomna točka za budućnost industrijskog dijela festivala.

Matić je s publikom podijelio i odlične rezultate festivala: ‘Presretan sam kako je ovaj festival prošao, vrijeme je bilo prekrasno, a nevjerojatno je da su sve projekcije bile ispunjene. Okupirali smo sva kina i možemo reći da publika voli naš festival.’

Izvršni direktor festivala Hrvoje Laurenta od srca je zahvalio vjernoj publici, koja je u velikom broju pohodila festival.

Ovogodišnji ZFF došao je svom kraju, ali i nedjeljni dan obiluje projekcijama.
Opširnije na: www.zff.hr


Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,