18. HGF demo festival: Natjecatelji i koncerti

Nakon preslušavanja brojnih prijava pristiglih, stručni žiri 18. HGF demo festivala odabrao je 105 bandova, koji će dobiti priliku uživo prezentirati svoje glazbeno umijeće na 21 izlučnom koncertu u 14 hrvatskih gradova te četiri finalna koncerta.HGFKvalifikacijske večeri će se odvijati u brojnim klubovima širom države tijekom ožujka, travnja i svibnja, a dvadesetak najboljih demo sastava nastupit će u svibnju na četiri finalne večeri u zagrebačkom Vintage Industrial Baru. Pobjednik osvaja službeno digitalno izdavanje singla i/ili albuma, besplatno snimanje pjesme i videospota, voucher za kupovinu glazbene opreme u Megamuzici, godišnje medijsko pokroviteljtvo glazbenog portala Mixer.hr, nastup na festivalu Velika rock eksplozija 7, turneju po hrvatskim klubovima i brojne druge vrijedne nagrade.

Na prvoj natjecateljskoj večeri, u četvrtak, 6. ožujka, u zagrebačkom klubu Hard Place, nastupit će rockeri Lefty Mice, fusion/world music/etno sastav Bjuz, rock n roll band Popcorn crew, alternativno/akustični rockeri Mnogi drugi, alternativni rockeri Seven Mooldy Figs te Zvonimr Varga koji svira mješavinu indie rocka i akustične folk muzike. Svi izvođači su iz Zagreba, a samo pobjednik večeri stječe mogućnost nastupa u velikom finalu.

Druga natjecateljska večer održat će se u riječkom Klubu, u petak, 7. ožujka, a nastupit će riječki bandovi Balathon (progressive rock), Officer Down (ska/reggae/punk) i Risen to Reclaim (heavy metal), pulski alter/rockeri Elm Street Escape i labinski Vaanka Schkvare (blues/rock). Također, samo pobjednik večeri putuje u finale u zagrebačkom Vintage Industrial Baru.

Više informacija o festivalu možete saznati na mikser.hr, hgf-zabok.net i www.spona.biz

Pročitajte još: 18 HGF demo festival: Prijave u tijeku , Natječaj za 18. HGF Zabok Demo festival , Punoljetnost HGF festivala

 

Tagged: , , , , , , , , ,