18. ZagrebDox: 86 dokumentaraca u 11 programa

Osamnaesto izdanje Međunarodnog festivala dokumentarnog filma ZagrebDox održat će se od 3. do 10. travnja u kinu Kaptol Boutique Cinema.U osam festivalskih dana publika će imati priliku pogledati 86 dokumentarnih ostvarenja u 11 filmskih programa. Za službenu festivalsku nagradu Veliki pečat natječe se 20 filmova u kategoriji međunarodne konkurencije te 17 dokumentaraca u regionalnoj konkurenciji, dok će nagrada Mali pečat biti dodijeljena najboljem filmu autora do 35 godina starosti. Program ZagrebDoxa na konferenciji za medije predstavili su direktor i glavni selektor Nenad Puhovski te producent Hrvoje Pukšec.

‘U punoljetnost ulazimo sretni i ponosni što smo jedan od rijetkih festivala koji je i proteklih, izazovima obilježenih godina filmove prikazivao isključivo u kinodvoranama. Uz selekciju ponajboljih recentnih filmova, ZagrebDox nastavlja otvarati prostor i pružati priliku da se kroz filmski medij, susrete u kinu, razgovore i dijeljenje emocija zajednički upustimo u istraživanje i razumijevanje svijeta koji nas okružuje, u svoj njegovoj punini’, istaknuo je Puhovski.

‘Drago nam je što ćemo i ove godine ugostiti brojne svjetske filmaše koji će nam osobno predstaviti svoje filmove. Svim posjetiteljima i dalje omogućujemo besplatne projekcije dijela filmova u dnevnim terminima; a na samom kraju festivala, u nedjelju, 10. travnja, kao i svake godine, publici pružamo mogućnost da kroz program The Best of Fest uživaju u ponajboljim, nagrađenim naslovima ovogodišnjeg izdanja. Ono što posebno raduje jest da smo opet u najboljem zagrebačkom kino prostoru, gdje se ZagrebDox odlično snalazi i pronalazi – baš kao i naša publika. ZagrebDox je spreman za svoje 18. izdanje, a u svemu tome pomogla su nam i nova partnerstva i sponzorstva’, izjavio je Hrvoje Pukšec, producent ZagrebDoxa .

Opširnije na: www.zagrebdox.net

I. S. / Foto: Samir Cerić Kovačević


Tagged: , , , , , , , , ,